Чого налякалися? Окремі нардепи почали вивозити свої сім'ї за межі України, - ЗМІ

Коментувати ситуацію хочуть не всі народні обранці.

Сесійна зала парламенту. Ілюстрація:уніан

Народні депутати неохоче коментують інформацію про те, що вчора через мітинги деякі слуги народу почали вивозити навіть свої сім’ї за межі України. Про це пише znaj.ua, передають Патріоти України.

Примітно, що сьогоднішня середа не стала винятком із правил, і вже за звичаєм сесійний зал був практично порожній.

Сайт розпитав у деяких нардепів, куди ж поділися їхні колеги. А в контексті розмови попросили прокоментувати інформацію, що з’явилася напередодні, про те, що деякі народні обранці нібито вже поспішили вивезти навіть сім’ї далеко за межі Батьківщини.

"Можливо ви чули, з’явилася інформація, що нібито через мітинги в центрі Києва депутати вчора почали вивозити навіть сім’ї. Чи було таке?", – запитали у позафракційного нардепа Юрія Дерев’янка.

Юрій Дерев'янко

У відповідь спочатку отримуємо дуже обтічний коментар:

"Послухайте, якщо у депутатів розлад шлунків від їх запалення хитрощів, або від якоїсь політичної їх позиції недолугої, якої вони не хочуть підтримувати вимоги людей, то це до них питання – до цих депутатів. Ну, це абсурд, ви ж прекрасно розумієте", – каже Дерев’янко.

До цього додає, мовляв дивно, але все те, чого сьогодні вимагають люди під стінами парламенту, прописано в Коаліційній угоді.

"Ви, напевно, здивуєтеся, але вимоги, які громадяни України висловлюють зараз на вулиці під ВРУ, це як раз ті вимоги, які ці депутати підписали. Більшість – 300 підписало в Коаліційній угоді. У них що, шизофренія або запаморочення, або взагалі пам’ять відбило повністю? Вони не пам’ятають, що підписали? Нехай це проголосують, нехай ці вимоги виконають. Тому, як вони могли говорити вчора про те, що вони це зроблять і навіть підписатися, а сьогодні у них розлад шлунка або ще щось, або у них страх зайти в ВРУ, або вони свої сім’ї евакуюють… ", – говорить політик.

Ми знову уточнюємо: "Так взагалі була така інформація?".

"Я не знаю такої інформації. Це всякі різні аферисти або інші політикани можуть такі речі говорити. Давайте будемо об’єктивними і розуміти, що відбувається. Люди вимагають простих речей", – резюмує він.

Йдемо за роз’ясненнями до його колеги – нардепа від «Самопомочі» Єгора Соболєва.

Єгор Соболєв

Нардеп до цього довго роздавав коментарі на камеру в кулуарах. Потім відправився в наметове містечко біля стін ВРУ. Через тривалий проміжок часу зустрічаємо його знову в стінах парламенту. Соболєв охоче погоджується відповісти на питання.

Запитуємо – де ж колеги? Говоримо, мовляв, звучали навіть заяви, що деякі встигли вивезти сім’ї після вчорашнього.

"Чи чули ви про це?", – ще раз уточнюємо.

Однак, вислухавши питання, нардеп "терміново" заквапився до сесійної зали.

"Слухайте, я чесно до вас вийду. Зараз голосування. Просто хочу розібратися", – заявив Соболєв і зник за дверима сесійної зали.


Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...