Чого ще чекати від підручного Х*йла? Міністр оборони Швеції звинуватив Шойгу у брехні

Політик прокоментував заяви міністра борони РФ, які прозвучали минулого тижня, про те, що НАТО має доступ до повітряного простору і територіальних вод Швеції та Фінляндії.

Петер Гультквіст. Фото:Інтерфакс

Міністр оборони Швеції Петер Гультквіст звинуватив свого російського колегу Сергєя Шойгу у поширенні неправдивої інформації про співпрацю Стокгольма з НАТО. Про це повідомляє видання The Local, зазначають Патріоти України.

Гультквіст відповів на заяви Шойгу, які прозвучали минулого тижня, про те, що НАТО має доступ до повітряного простору і територіальних вод Швеції та Фінляндії.

"Те, про що говорить російський міністр оборони - неправда. НАТО не має необмеженого доступу до фінських або шведських територіальних вод та повітряного простору" - сказав Гультквіст.

"Для заходження на нашу територію будь-якого іноземного державного судна або літака необхідний спеціальний дозвіл" - додав він.

Російський міністр посилався на угоду від травня 2018 року, за якою Фінляндія та Швеція надають доступ до повітря та води в обмін на участь у військових навчаннях НАТО та доступу до зброї Альянсу. За словами Гультквіста, це брехня.

"Швеція вільна від військових альянсів, і ми приймаємо власні рішення. Це був хибний опис", - зазначив шведський міністр.

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...