"Чорна диктатура": У МЗС Угорщини дозволили собі нахабний випад на адресу України

Петер Сійярто наголосив, що закарпатські угорці можуть у всьому розраховувати на Угорщину в той час, як Україна прагне "змінити етнічний склад Берегового, зменшивши частку угорського населення".

Петер Сійярто. Фото:ТСН

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що "українська політика досягла дна", нагадуючи "темні диктатури". Про це повідомляють Патріоти України.

На прес-конференції у четвер, 11 жовтня, Сійярто сказав, що закарпатські угорці можуть у всьому розраховувати на Угорщину в той час, як Україна використовує практику "чорних диктатур", прагнучи "змінити етнічний склад Берегового, зменшивши частку угорського населення".

Він також повідомив, що обговорить цю проблему на зустрічі із заступником генерального секретаря НАТО і по телефону — з Державним департаментом США.

Зазначається, що раніше Будапешт викликав "на килим" посла України через "угорський список" сайту "Миротворець". Волонтери опублікували список із 313 закарпатців, власників угорських паспортів, які є держслужбовцями і чиновниками місцевого самоврядування.

Сійярто заявив, що українська влада бреше, коли стверджує, що не причетна до публікації на "Миротворці", оскільки в переліку є особисті дані, недоступні з відкритих джерел. За його словами, до цього причетні українські спецслужби.

"Офіційні речники декларують...": Ворог все кинув на захоплення Покровська, треба протриматися до кінця вересня, - Селезньов

субота, 31 серпень 2024, 23:55

Військовий експерт Владислав Селезньов розповів, що ворог зараз кинув усі наявні у нього ресурси для окупації Покровська — найзахіднішого міста на території Донецької області, передають Патріоти України. «Наскільки це реально зробити? 7 серпня цього ро...

План "Потужні потуги"

субота, 31 серпень 2024, 22:04

До чергового плану Володимира Зеленського, озвученого ним під час прес-конференції, важко висувати критичні зауваження. І не тому, що, як відповів Президент журналістам, критика – це коли "спустили "темники" чи "хтось замовив критику команди Офісу през...