"Чорна диктатура": У МЗС Угорщини дозволили собі нахабний випад на адресу України

Петер Сійярто наголосив, що закарпатські угорці можуть у всьому розраховувати на Угорщину в той час, як Україна прагне "змінити етнічний склад Берегового, зменшивши частку угорського населення".

Петер Сійярто. Фото:ТСН

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що "українська політика досягла дна", нагадуючи "темні диктатури". Про це повідомляють Патріоти України.

На прес-конференції у четвер, 11 жовтня, Сійярто сказав, що закарпатські угорці можуть у всьому розраховувати на Угорщину в той час, як Україна використовує практику "чорних диктатур", прагнучи "змінити етнічний склад Берегового, зменшивши частку угорського населення".

Він також повідомив, що обговорить цю проблему на зустрічі із заступником генерального секретаря НАТО і по телефону — з Державним департаментом США.

Зазначається, що раніше Будапешт викликав "на килим" посла України через "угорський список" сайту "Миротворець". Волонтери опублікували список із 313 закарпатців, власників угорських паспортів, які є держслужбовцями і чиновниками місцевого самоврядування.

Сійярто заявив, що українська влада бреше, коли стверджує, що не причетна до публікації на "Миротворці", оскільки в переліку є особисті дані, недоступні з відкритих джерел. За його словами, до цього причетні українські спецслужби.

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...