"Чортів я не побачила": Надія Савченко розповіла, про що говорила з терористами Захарченком і Плотницьким (відео)

Зустріч з ватажками "ЛДНР" проходила в Мінську в присутності представників "російської сторони".

Надія Савченко розповіла про зустріч з ватажками "ЛДНР". Скріншот.

Народний депутат України Надія Савченко проводила переговори з ватажками самопроголошених республік у Мінську, до цього може бути причетна ФСБ Росії. Про це в ефірі Еспресо.TV заявив керівник апарату СБУ Олександр Ткачук, повідомляють Патріоти України.

"Сьогодні Надія Савченко прибула до СБУ і вона була допитана, саме допитана. В рамках кримінального провадження, яке стосується створення "ДНР", - розповів Ткачук.

Всі деталі, які Савченко надала під час допиту, Ткачук розголошувати не може, але він уточнив, що Савченко "дійсно підтвердила, що зустрічалася з ватажками терористичних організацій".

Він також припустив, що до цих переговорів може бути причетна ФСБ, так як "ніяких самостійних кроків ватажки терористів не роблять".

Пізніше на брифінгу сама Надія Савченко заявила на брифінгу, що зустрічалася в Мінську з лідерами "ДНР" та "ЛНР" Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким з метою "посилення Мінського формату" і повернення додому заручників.

- Розмова в Мінську з лідерами сепаратистів Донбасу Олександром Захарченко та Ігорем Плотницьким була результативною, - заявила нардеп Надія Савченко.

За її словами, на зустрічі була присутня і "російська сторона".

"Я обіцяла людям, вийшовши з в'язниці, що буду розмовляти навіть з чортом. Так, я сиділа за столом переговорів з людьми, з якими ми стріляли один в одного. Я в них чортів не побачила. Якби я хотіла побачити в них чорта, ми ні про що б не домовилися. Перш за все треба говорити з людьми - а потім вішати ярлики: терористи, вбивці, сепаратисти тощо ", - сказала Савченко.

Вона запевняє, що співпрацює в справі звільнення бранців з українськими офіційними органами - Службою безпеки і Міністерством закордонних справ.

Самі переговори вона назвала "робочими".

"Зустріч не була таємною, вона була робочою. Немає тут скандалу, звичайна робота. Не всі зустрічі повинні бути заздалегідь розпіарені, щоб бути результативними", - заявила нардеп, додавши, що вважає результативною поїздку до Мінська.

Масований удар 29 березня: У Повітряних силах розповіли, скільки дронів і ракет вдалося збити

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:57

Протиповітряна оборона в ніч на 29 березня знищила 84 повітряні цілі противника з 99, якими Росія атакувала Україну,, заявив командувач Повітряних сил Микола Олещук, передають Патріоти України. Пряма мова: "В ніч на 29 березня 2024 року противник зав...

Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...