ЧС-2018: "Весь світ думає, що це футбол. А для нас це Третя світова війна", - російська журналістка

Скандальний твіт російського губернатора, хоч і був видалений, однак встиг розвінчати ілюзію багатьох, що насправді думає вище чиновництво Путіна про своїх гостей, спорт та мир.

Російська влада розглядає чемпіонат світу з футболу як чергову війну. Таку думку в ефірі радіостанції "Эхо Москвы" висловила російський публіцист Юлія Латиніна, коментуючи твіт губернатора Липецької області РФ Олега Корольова, зазначають Патріоти України.

У повідомленні йшлося, що невдача чинних чемпіонів світу не була випадковою: "На цій землі Німеччина розв'язала дві світові війни, і душі убитих ними десятків мільйонів жертв мстилися і будуть мстити їм".

За словами Латиніної, цей твіт "чудово" характеризує "ту звірську серйозність, із якою влада ставиться до футболу і взагалі до спорту". "Це весь світ думає, що це футбол. Ці аргентинські вболівальники, які ходять по Микільській і п'ють пиво, думають, що вони приїхали на футбол. А для нас це третя світова війна і перемогти в ній допомагають духи предків", – сказала журналістка.

Вона вважає позитивом те, що для Кремля кожен спортивний захід – це бій. "Це добре, тому що поки Кремль може здобувати перемогу у маленькій переможній війні, не встаючи з дивана із пивом перед телевізором, де ганяють у футбол, він обійдеться без наступного Донбасу", – зазначила Латиніна. Чемпіонат світу з футболу проходить в 11 російських містах. Фінальний матч відбудеться 15 липня.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...