Чи допоможе? З наступного тижня нардепів позбавлятимуть зарплати за прогули, - Парубій

Однак навряд чи це кардинально змінить ситуацію в Раді.

Ілюстрація: ЖЖГолова Верховної Ради Андрій Парубій заявляє, що з наступного пленарного тижня народним депутатам зніматимуть зарплату за невідвідування засідань. Про це він сказав під час презентації основних положень змін до регламенту ВР, повідомляють Патріоти України.

За словами спікера, часто буває складно “переконати депутатів працювати”. Водночас, на переконання Парубія, більшість депутатів є "працездатними, відданими і ідейними людьми".

“На жаль, є частина тих, які просто хронічно не відвідують сесію. І від того ми маємо деякі дні просто порожні”, - сказав Парубій.

Він повідомив, що "за розпорядженням, фактично, вже з наступного пленарного тижня за невідвідування сесії буде просто зніматися заробітна плата”.

“Якщо депутат не буде на робочому місці під час реєстрації, заробітна плата просто за той день не буде нараховуватися”, - пояснив спікер. Парубій додав, що фракції і апарат парламенту вже передали список депутатів, які найчастіше відсутні на засіданнях.

"Скоріш за все, це буде в районі...": Екскомандир полку "Азов" оцінив підготовку росіян до нового наступу

понеділок, 6 травень 2024, 14:30

Російські війська готуються до нових наступальних дій. Зокрема, окупанти перекидають сили до Луганської і Донецької областей. Про це розповів заступник командира 3-ї штурмової бригади, екскомандир полку "Азов", майор ЗСУ Максим Жорін в ефірі проєкту "Н...

"Егоїстичний, зарозумілий і стратегічно необґрунтований крок": Брайза "розніс" позицію Білого дому щодо ударів по російських НПЗ

понеділок, 6 травень 2024, 13:59

Колишній радник держсекретаря США Метью Брайза висловив різку критику на адресу Білого дому через їхнє прохання до України утриматися від ударів по нафтопереробних заводах на території Росії Про це він розповів у інтерв’ю для програми "Студія Захід" на...