"Чи є законною реформа?": Після затримання Єжова, Гройсману натякнули на ще одного "агента" в його оточенні

Мова йде про виконувача обов'язків міністра охорони здоров'я Уляну Супрун.

Володимир Гройсман. Фото:ЛІГА.Досье - LIGA.net

Затримання російського агента-перекладача - це "перемога", але є ще виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, яка нібито не отримала українське громадянство і не відмовилася від американського. "Чи не виявиться потім, що вона також є чиїмось агентом? І чи можна вважати законною медреформу, запропоновану Міністерством охорони здоров'я, якщо Супрун не є міністром?" Про це запитали журналісти у прем'єр-міністра Володимира Гройсмана на звітній прес-конференції, передають Патріоти України з посиланням на Inforesist.

Прем'єр зазначив, що у Супрун є український паспорт і вона є громадянкою України. При цьому вона працює в уряді і виконує обов'язки міністра охорони здоров'я.

"Що стосується самої реформи, вона напрацьована командою міністерства, урядовою командою, народними депутатами - це колективна праця. Зараз важливо почати її реалізовувати", - підкреслив він.

Гройсман сподівається, що закон про медичну реформу президент підпише наступного тижня "і ми перейдемо до реалізації цього закону". "Непроста буде реалізація, щоб все це розуміли", - заявив прем'єр.

За його словами, "ніхто не хотів за цю історію братися".

"Погано в охороні здоров'я - якось буде. Ніхто не хотів в суть системи вникати. Ми вникли. Це серйозна консервативна, законсервована система, яку треба оновлювати. І вона непроста", - сказав Гройсман.

Він порекомендував "долучатися до створення нової системи охорони здоров'я в інтересах українських громадян, а не постійної оскаженілої критики, яка ні до чого не призводить".

"Працює команда МОЗ, працює сьогодні Уляна в міністерстві - я всіляко підтримую і допомагаю. Докладаю максимум зусиль, щоб це було прийнято парламентом. Це (реформа) те рішення, яке додає роботи і додає відповідальності", - сказав Гройсман.

За його словами, "Треба звертатися до лікаря, щоб отримати нормальну, якісну медичну допомогу, щоб лікар отримав нормальну зарплату". "Адже це теж сильний антикорупційний крок - зміна системи фінансування. Давайте робити це", - резюмував прем'єр.

Слід нагадати, що 7 грудня депутати Верховної Радою повністю підтримали медичну реформу. Вона вступить в дію у 2018 році.

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...

Масований удар 29 березня: У Повітряних силах розповіли, скільки дронів і ракет вдалося збити

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:57

Протиповітряна оборона в ніч на 29 березня знищила 84 повітряні цілі противника з 99, якими Росія атакувала Україну,, заявив командувач Повітряних сил Микола Олещук, передають Патріоти України. Пряма мова: "В ніч на 29 березня 2024 року противник зав...