"Чи усвідомлює ЄС, що є найбільшим кредитором російської агресії?" - Ющенко

За словами екс-президента, Москва поставляє в країни Європи 82 відсотка енергоресурсів, які виробляє.

Віктор Ющенко. Фото:theiranproject.com

Третій президент України Віктор Ющенко звинуватив Євросоюз в кредитуванні російської агресії. Про це він заявив в ефірі телеканалу 112 Україна, передають Патріоти України.

За словами колишнього президента, Москва поставляє в країни Європи переважну частину своїх енергоресурсів.

"82 відсотка енергоресурсів, які виробляє Росія, вона продає в ЄС. А ЄС, якщо взяти енергетичний баланс, - тільки 30 відсотків заповнює за рахунок ресурсів Росії, решта - з Африки, з Північного моря.

82 відсотка енергетичного ресурсу, нафти і газу, які виробляються в Росії, продається в Європі. Європа усвідомлює, що вона є найбільшим кредитором російської агресії в Донбасі, Криму, в Нагірному Карабасі, Абхазії, Осетії, де всі військові бази, де російська військова присутність?" - зазначив Ющенко.

"Вік - це єдине, що нас об'єднує": Байден дотепно висміяв Трампа

неділя, 28 квітень 2024, 13:52

Президент США Джо Байден на вечері Асоціації кореспондентів Білого дому розкритикував колишнього президента Трампа, проти якого він збирається провести матч-реванш у день виборів цієї осені. Про це повідомляє The Hill, передають Патріоти України. "Вік ...

Щось готується? ПВК "Вагнер" скуповує в Узбекистані вантажні Іл-76 та переганяє до Африки

неділя, 28 квітень 2024, 12:28

Протягом останніх місяців ПВК "Вагнер" скуповує радянські важкі військово-транспортні літаки Іл-76, які десятки років перебували на зберіганні в Ташкенті, та переганяє їх до Центральноафриканської Республіки. Про це повідомляє Sota, передають Патріоти ...