Чи виправдали очікування країни? НАБУ звітує до півріччя свого заснування

Від вищого органу боротьби з корупцією у державі що потанула у корупції очікують справ проти відомих діячів країни, котрі займають, або займали найвищі посади у державі.

Директор НАБУ Артем Ситник пропонують звіт, котрий прес-служба НАБУ опублікувала на інтернет-ресурсі відомства. Читаємо, міркуємо, робимо висновки. Бюро засноване 16 жовтня 2015 року, практична діяльність розпочата приблизно двома місяцями пізніше. Час давати перші звіти, вважають державні антикорупціонери.

Лише за чотири місяці розслідувань (відомості про перші провадження внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 4 грудня 2015 року) вдалося викрити на отриманні неправомірної вигоди 6 суддів, кількох працівників державних структур та вперше в історії незалежної України порушити кримінальне провадження за статтею щодо втручання у діяльність державного діяча (ст.344 Кримінального кодексу України).

За перші 8 місяців з моменту створення НАБУ ми досягли того, що аналогічні органи в інших країнах встигали зробити за 3-5 років: команду сформовано біль ніж на 60%, проведено навчання детективів і аналітиків, сформовано оперативно-технічне управління та Управління спеціальних операцій, отримано доступ до понад 100 відкритих та закритих баз даних.

Окрім центрального управління Бюро створені та формуються перші два територіальні управління – Львівське та Одеське.

Ми вдячні міжнародним партнерам та українському суспільству за допомогу та підтримку у створенні нового, незалежного правоохоронного органу. Відчуваючи наданий нам кредит довіри, ми докладаємо максимум зусиль для ефективної боротьби з корупцією у вищих ешелонах влади.

До річниці створення НАБУ (16 квітня) нагадуємо основні етапи формування Бюро та звітуємо про результати нашої роботи.

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...