Чим Україні загрожує розпад Росії: Портников дав важливе пояснення

Політолог вважає, що розпад Росії призведе до військових конфліктів і чималого потоку біженців.

Ілюстрація: facenews.ua

Розпад Російської Федерації не зумовить встановлення спокійного життя для України, а навпаки лише призведе до нових проблем пов'язаних з біженцями із країни-агресора та наслідками техногенних катастроф на її території. Про це розповів журналіст і політолог Віталій Портников під час трансляції в Facebook, повідомляють Патріоти України.

"Розпад Росії призведе до таких глобальних потрясінь для її сусідів, що наше з вами нинішнє життя у гібридній війні з РФ вважатиметься для нас миром", - наголосив він.

"Це мільйони людей, це можливі громадянські конфлікти, це мільйони біженців на нашій території, серед яких будуть люди різних політичних переконань, різної поведінки. І повірте, ніхто не дасть нам можливості цих людей не пускати. Це техногенні катастрофи. Моліться про територіальну цілісність Російської Федерації", - заявив Портников.

Журналіст додав, що Російська Федерація дійсно може розпастися. "Але я маю сказати, що головне джерело розпаду Росії - це національні проблеми. За останні 25 років росіяни зробили для асиміляції неросійських народів більше, ніж більшовики за 70 років. Такого агресивного шовінізму не було навіть у радянський час, навіть у часи Російської імперії. Із цієї точки зору все менше і менше шансів для розпаду Росії. І все більше можливостей для її перетворення на унітарну державу губерній", - зазначив він.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...