Далі вже нікуди: Віце-міністр закордонних справ Польщі звинуватив Україну ще й в Катинській трагедії

Маємо вибачатись ще й за розстріли московським НКВС польських військовополонених у Білорусі... Можливо, пан Цихоцький мав на увазі "Волинську". Однак обмовка, як кажуть, по Фрейду.

Бартош Цихоцький. Фото: news.bigmir.net.

В українсько-польських відносинах є питання розплати за катинський злочин. Про це заявив віце-міністр закордонних справ Польщі Бартош Цихоцький в коментарі Польській пресовій агенції (ПАП), передають Патріоти України.

"З українського боку бракує рішень, що сприяли б поступу в деяких двосторонніх питаннях, які загально звуться історичним діалогом", − підкреслив віце-міністр закордонних справ.

"Ті питання відомі українській стороні багато років. Вони з'явилися не під час поточної каденції сейму. Це й питання застосування мови радянських часів про польську окупацію (західних українських земель, – ред.). Це й питання церковної власності римо-католицької громади. Це й питання бездумної реабілітації чи глорифікації УПА й браку розплати за катинський злочин", − розповів Цихоцький.

Ймовірно, політик мав на увазі польсько-український конфлікт на Волині в роки Другої світової війни. Але обмовившись, замість "волинський" сказав "катинський". Віце-міністр також згадав про рішення української сторони, які "нівелюють наші двосторонні заяви", як от "націлене на добре ім'я Польщі" вшанування солдатів Карпатської Січі на Верецькому перевалі за участі українського віце-прем'єра Іванни Климпуш-Цинцадзе. Те вшанування, за його словами, є звинуваченням поляків у масових злочинах 1939 року.

"Проблема у тому": Військовий експерт порадив, як врятувати Patriot і Himars від ударів РФ

четвер, 28 березень 2024, 15:56

Для того, щоб вберегти установки Patriot і Himars, треба швидко міняти їхню дислокацію після того, як поблизу фіксується ворожий дрон. Про це заявив фахівець зі зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов, більше відомий під псевд...

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...