Дали змогу втекти: Пасішника попередили про вручення підозри, - Шабунін

Підставою для вручення чиновнику підозри стало те, що він сам підтвердив автентичність листування з Абромавічусом в месенджері.

Віталій Шабунін. Фото:life.pravda.com.ua

Оскільки топ-менеджера НАК "Нафтогаз" Андрія Пасішника підозрюють у нетяжкому злочині, не було жодного інструменту затримати його до вручення підозри, і він втік. Питання - звідки стався витік інформації про підозру? Це міг бути хтось із суду, давав згоду на підозру. Про це голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін заявив в прямому ефірі 112 Україна, інформують Патріоти України.

За його словами, направлення підозри - це вже статус кримінального розслідування, коли людину підозрюють і звинувачують у злочині, який інкримінують. В даному випадку це звинувачення в рамках епізодів, описаних міністром економіки, екс-міністром Айварасом Абромавічусом, коли він звинувачував пана Кононенка в тиску на нього.

"Чому Пасішник, а не Кононенко? У чому складність з Коненком? Там були усні прохання і тиск. І вийшло слово Айвараса на слово Кононенко. У кримінальному процесі слово на слово не є доказом. І тому з Коненком складно, але Антикорупційне бюро працює в цьому напрямку. З Пасішником легше, тому що він переписувався в месенджері.

Якщо не помиляюсь в "Вайбер" з міністром. І ця переписка - вона збережена. Вона підтверджена і сам Пасішник на допиті це коментував. Він підтвердив автентичність листування. І тут очевидний склад злочин", - сказав Шабунін.

За його словами, у випадку якщо провина Пасішника буде доведена, йому загрожує два роки позбавлення волі.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру Пасішнику у справі Абромавічуса.

"Тактика повітряних боїв часів Першої світової": У Forbes оцінили стрілянину з Як-52 по російських дронах в Одесі

вівторок, 30 квітень 2024, 2:35

Легкомоторні літаки зі стрілками є "очевидним вибором" для боротьби з повільними безпілотниками в умовах, коли потрібно заощаджувати гроші й ракети. Проте ефективність залежатиме від майстерності екіпажу, пише 28 квітня Forbes, передають Патріоти Украї...

Рейтинги не суттєво: "Якщо не буде телемарафону, то виникне медіахаос", - радник Єрмака Лещенко вимагає СБУ розібратись з критиками медіапроекту ОП

вівторок, 30 квітень 2024, 0:52

Скандальний діяч запевняє, що всі хто критикує інформаційну політику його з Єрмаком медійного дітища - або запроданці, або корисні ідіоти Кремля. Радник глави Офісу Президента Сергій Лещенко, екс-нардеп та ситуативний залізничник запевняє, що без телем...