Дати рішучу відсіч Росії: У НАТО вирішили нарощувати сили в Чорному морі

Йенс Столтенберг: "НАТО посилить свою присутність в Східній Європі, зокрема, в Чорному морі".

У НАТО вирішили нарощувати сили в Чорному морі. Фото: warfiles.ru.

У Північноатлантичному Альянсі відреагували на дії РФ в Криму і водному просторі навколо півострова. "Росія створює можливості для обмеження доступу після анексії Криму, тому НАТО посилить свою присутність в Східній Європі, зокрема, в Чорному морі". Таку заяву зробив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг під час виступу у Вашингтоні, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Чорне море - це дуже важливо. Ми бачимо, що Росія розширює там можливості A2/AD (системи озброєння для припинення доступу/блокування зони), і вони останнім часом розгортають ці можливості в Криму", - оголосив Йенс Столтенберг.

Генеральний секретар НАТО також додав, що така ж схема застосовувалася росіянами в Балтійському і Баренцевому морях, тепер вона використовується в регіоні Чорного моря.

Столтенберг підкреслив: "Це одна з причин того, чому ми збільшили нашу присутність в Східній частині Альянсу, чому ми збільшили кількість наших сил і чому ми також збільшуємо наші можливості".

Нагадаємо, що Північноатлантичний альянс стурбований агресією Москви на Сході України, але, в той же час, не бачить очевидної військової загрози з боку Росії для своїх країн-учасників.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...