"Давай, до свиданья!": Гонтарєва оголосила про свою відставку

Очевидно, українська влада змушена виконати вимогу МВФ, що прямо чи опосередковано передбачалася при отриманні чергового траншу. Наступника мають оголосити невідкладно.

Валерія Гонтарєва. Фото:rian.com.ua

Глава НБУ оголосила про свою відставку. Про це повідомляє УНІАН, передають Патріоти України. Повідомляється, що Валерія Гонтарєва ствердно відповіла на запитання журналіста під час акції протесту біля свого будинку сьогодні вранці, 6 квітня, трансляцію якої вів телеканал «112».

«Так», - відповіла Гонтарева.

При цьому голова НБУ зазначила, що питання призначення її наступника перебуває в компетенції президента і Верховної Ради.

«Я пишу заяву про відставку, а не призначаю нікого на своє місце», - сказала вона. Гонтарева наголосила, що їй не соромно за всі ті реформи, які вона провела в країні, й порадила прислухатися до думки міжнародних експертів.

У Національному банку ситуацію поки що не прокоментували.

Те, що її "песенка спета", напередодні повідомив Сергій Лещенко, наступником Валерії Гонтарєвої скоріш за все стане провідний союзник Порошенка по коаліції.

На переконання нардепа, а у Верховній Раді, не досягши консенсусу у 226 голосів по кандидатурі нового голови Нацбанку, пані Гонтарєву у відставку б не відправили. Саме з цим може бути пов'язаний фальстарт, котрий трапився декілька днів тому з подачі нового представника президента в парламенті Ірини Луценко.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...