Давно пора: Кабмін України заборонив поставки товарів і послуг в окупований Крим

Виняток митники зроблять тільки для особистих речей громадян та гуманітарних вантажів.

Арсеній Яценюк. Фото: newsmir.info.

Відсьогодні, 16 грудня, Україною вводиться заборона на поставки товарів і послуг в окупований Росією Крим. Про це під час засідання Кабінету міністрів України у середу заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, передають Патріоти України з посиланням на Пресу України.

«Згідно з рішенням КМУ, яка згідно із законом про вільну економічну зону Криму набуде чинності протягом 30 днів з моменту прийняття такого рішення, забороняються постачання робіт, товарів, послуг за всіма митними режимами з тимчасово окупованої території на іншу територію України та/або іншої території України на тимчасово окуповану територію України», - заявив голова українського уряду.

Виключення становлять лише особисті речі громадян, соціально значущі товари і гуманітарні вантажі, додав прем’єр. Раніше Яценюк вже доручав скласти перелік товарів та послуг, які повинні поставлятися на територію окупованого півострову. Цей перелік повинен бути узгодженим із представниками Меджлісу кримськотатарського народу, додав він.

"Якщо розглядати літню кампанію": Полковник ЗСУ назвав два українських міста, які під загрозою окупації

четвер, 18 квітень 2024, 18:22

Під час літнього наступу Росія, ймовірно, зосереджуватиме свої головні зусилля у напрямку Часового Яру й Покровська. Таку думку висловив військовий експерт, полковник ЗСУ, речник Генерального штабу ЗСУ (2014-2017 рр.) Владислав Селезньов в етері телека...

Дуже бояться: Британська розвідка пояснила, як зміна командування вплинула на діяльність флоту РФ

четвер, 18 квітень 2024, 17:50

Після заміни командувача у березні 2024 року Чорноморський флот РФ проявляє найменшу активність від початку повномасштабного вторгнення. Про це повідомляє міністерство оборони великої Британії із посиланням на дані розвідки, передають Патріоти України....