Демарш у ПАРЄ: Бюро Асамблеї прийняло декларацію щодо РФ, представник України залишив засідання

"Координуючий орган ПАРЄ видав декларацію про спільні цінності з РФ і про необхідність руху назустріч", - зазначив Володимир Ар'єв.

Ілюстрація:korupciya.com

Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи прийняло декларацію про спільні цінності з Росією і про необхідність руху назустріч. Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова постійної делегації Верховної Ради в ПАРЄ, нардеп Володимир Ар'єв, інформують Патріоти України.

"Після дебатів в Асамблеї, де переважна більшість делегатів висловилися проти загравання з РФ без виконання нею вимог, координуючий орган ПАРЄ видав декларацію про спільні цінності з РФ і про необхідність руху назустріч", - написав він.

Зокрема, в заяві бюро говориться, що неучасть РФ у роботі Асамблеї обмежує її можливості.

"Асамблея повинна відновити довіру між парламентаріями всіх 47 держав-членів. Для цього вона повинна знайти способи, як тримати відкритими канали зв'язку з російським парламентом і вивчити всі можливості для діалогу. Наші спільні інтереси в галузі захисту прав людини, демократії та верховенства права як на національному, так і на міжнародному рівні, сильніші, ніж питання, які нас розділяють ", - йдеться в заяві.

При цьому президент ПАРЄ Педро Аграмунт підтримав цю декларацію. "Я розчарований президентом ПАРЄ Аграмунт, який недавно в Києві розповідав, який він друг України", - написав Ар'єв.

За словами глави української делегації, він, а також представник Британії на знак протесту покинули засідання бюро.

Британець при цьому заявив, що саме через таку позицію Європи британські громадяни проголосували за вихід з Європейського союзу.

"Після таких небезпечних рішень кожен може робити, що йому заманеться, і не звертати уваги на Раду Європи, тому уникнути відповідальності є лише питанням часу", - заявив Ар'єв.


Перетворили на брухт: Українські захисники знищили самохідну артустановку РФ та показали ефектне відео

вівторок, 7 травень 2024, 18:30

Сухопутні війська України знищили російську самохідну артустановку. Відповідне відео українські захисники опублікували в мережі, передають Патріоти України. Зазначається, що на відео показано роботу 45-ї окремої артилерійської бригади Збройних Сил Укра...

"Справа не в тому,....": Туск заявив, за якої умови Путін не напав би на Україну

вівторок, 7 травень 2024, 17:49

Повномасштабного вторгнення агресорки Росії до України можна було б уникнути, якби європейські держави заздалегідь краще підготувалися. Тож сьогодні Європейському Союзу необхідно докласти власних зусиль, аби стати безпечним континентом. Про це заявив п...