День не спротиву, а ганьби: Іслямов про боротьбу з російським режимом у Криму

Координатор кримської блокади вважає, що в Україні вже давно слід було розробити стратегію звільнення Криму від російських окупантів.

Ленур Іслямов. Фото:www.aif.ru

Координатор громадської блокади анексованого Криму Ленур Іслямов заявив про те, що для нього 26 лютого, назване Днем кримського опору російській окупації, є "Днем ганьби України" через те, що в 2014 році влада країни не зробила жодного опору РФ під час анексії Криму. "Всі ці два роки ми витратили даремно, за цей час Україна для Криму нічого не зробила", - сказав Іслямов в інтерв'ю QirimInfo, зазначають Патріоти України.

"Для мене ці дні - це дні ганьби України. Точно так само, як вона нічого не зробила, коли здавали Крим, змінюючи в цей час одного міністра на іншого. А в той час Путін будував свої геополітичні плани і втілював їх у життя при потуранні влади. Кажуть, було безвладдя, неправда. Влада була! Особливо в Криму: було і СБУ, були і військові, була і зброя, можна було дати відсіч", - зауважив Іслямов.

На думку координатора громадської блокади, заходи, які проводилися в п'ятницю, 26 лютого, і названі Днем кримського опору російської окупації, не є ефективними.

"День опору режиму, розсилка роликів на телеканалах, обклеювання плакатами "Крим - це Україна"- це все нісенітниця, це імітація політичного життя, імітація громадянського суспільства, імітація державності.

Ми самі можемо жити тільки одним днем - Днем визволення Криму від російського окупанта. Все інше - бюджети цих днів, свят, форумів тощо треба витратити на воїнів, які готові боротися, на стратегію, за якою ми готові звільняти Крим", - заявив він.

Як підкреслив Іслямов, сьогодні жодному кримчанину в тюрмі не полегшено його існування, немає державної програми допомоги громадянам України, які залишилися в Криму. На його думку, українські чиновники повинні регулярно їздити на прикордонні території і зустрічатися з людьми, які приїздять з Криму, лицем до лиця.

"Наше завдання, народу України - по цеглинці будувати будинок. А будинок починається з кордонів. Будувати його треба в Криму, Донецьку. Поки ми не повернемо власні території, вважайте, що ми не повернули честь! Ось так вони повинні діяти.

А сподіватися на міжнародне співтовариство, що Обама з Путіним розбереться, це лузерська позиція державної влади! .. Голі-босі афганці в тапочках відбили радянську воєнщину. Точно так і не треба дивитися, яка у нас зброя, треба дивитися, які у нас серця! Один лев може битися проти тисячі шакалів. Я за дію, за левів", - робить висновок Іслямов.

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...

По одному місту за раз? Росія змінила тактику ракетних обстрілів України, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:22

Російські окупанти змінили тактику масованих атак на Україну - ворог спочатку накопичує крилаті ракети, а потім завдає максимального удару по одному місту, передають Патріоти України. Авіаційний експерт, заступник генерального директора компанії із вир...