"Денег нет": В Росії повністю зупинили будівництво стадіону чемпіонату світу-2018 "Зеніт-Арена"

Міська адміністрація Санкт-Петербурга розірвала контракт з фірмою-підрядником.

Стадіон "Зеніт-Арена". Фото: ЕРА.

Забудовник стадіону чемпіонату світу-2018 "Зеніт-Арена" в Санкт-Петербурзі оголосив про повну зупинку робіт на об'єкті. Таке рішення було прийнято через розірвання контракту замовником - адміністрацією міста, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Компанія неодноразово заявляла, що розірвання контракту може спричинити зрив термінів здачі стадіону в експлуатацію.

При цьому в організаційному комітеті "Росія-2018" виключили можливість заміни стадіону на Кубку Конфедерацій-2017.

Раніше повідомлялося, що через допінговий скандал і відсторонення від Олімпіади-2016 легкоатлетів в Росії заговорили про можливу втрату ЧС-2018.

Стадіон, де пройдуть матчі ЧС-2018, був закладений в західній частині Крестовського острова в 2007 році. Його проект коректували тричі: в 2008, 2010 і 2013 роках. Щоразу вартість арени збільшувалася з передбачуваних спочатку 6,7 млрд до можливих 43,8 млрд рублів.

Раніше росЗМІ повідомляли, що кошторис будівництва стадіону "Зеніт-Арена" збільшено на 4,3 млрд рублів до 39,2 мільярда рублів.

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...