Деокупація села Розсадки і три десятки ліквідованих окупантів: Перемоги тижня в ООС

Цей тиждень виявився досить неоднозначним, однак Україні все одно вдалося здобути низку перемог, у тому числі на полі бою.

Операція об'єднаних сил. Фото: depo.ua.

Патріоти України продовжують відслідковувати перемоги нашої армії. Отож, цього тижня Збройні сили України разом зі спецслужбами можуть записати собі в актив наступні звитяги:

Знищення живої сили бойовиків "Л-ДНР"

Усього за минулий тиждень на Донбасі було знищено 16 бойовиків. Ще 14 отримали поранення. Зокрема:

23 листопада двох бойовиків російсько-окупаційних військ було знищено та ще одного поранено.

24 листопада, за даними розвідки, двох російських окупантів було знищено, ще три бойовика отримали поранення.

25 листопада чотирьох російських окупантів було знищено, ще шість загарбників поранено.

26 листопада трьох бойовиків російсько-окупаційних військ було знищено та ще трьох поранено.

27 листопада, за даними розвідки, одного російського окупанта було знищено.

28 листопада влучним вогнем у відповідь наші захисники знищили чотирьох окупантів, ще одного вдалося поранити.

29 листопада, за даними розвідки,

Звільнення від окупантів населеного пункту

24 листопада українські військові провели зачистку населеного пункту Розсадки, що на Світлодарській дузі в Донецькій області.

Операція проводилася силами спецоперацій у взаємодії з саперами, під прикриттям підрозділів 72-ї бригади. Сили спеціальних операцій, під прикриттям підрозділів 72-ї бригади та у взаємодії з саперами провели перевірку та зачистку населеного пункту Розсадки, що на Світлодарській дузі.

Військові понад місяць готувалися до цієї операції. За день до зачистки бойовики використали в районі Розсадок протитанкові керовані ракети (ПТКР). Щоб унеможливити дії окупантів та виключити знаходження там бойовиків, селище зачистили саме бійці ССО. Попри ворожий обстріл та смертельну небезпеку, бійці ССО під самим носом окупантів підняли український прапор.

Цей населений пункт раніше зачищали від ворога, проте через складність забезпечення та близькість позицій окупантів обладнати там повноцінні позиції поки неможливо.

Підтримка України у світі

26 листопада Радбез ООН відхилив звернення Росії і розглянув звернення України.

Після заклику представника Росії в ООН Дмитра Полянського засудити дії України в Керченській протоці, Радбез ООН відхилив ініціативу Росії і вирішив розглядати дане питання (інцидент в Керченській протоці) за зверненням України.

27 листопада високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні закликала Росію негайно звільнити українські кораблі та моряків, які були захоплені в Азовському морі.

Також 27 листопада НАТО поширило заяву щодо ситуації з затриманням в Керченській протоці трьох суден ВМС України, в якому знову закликало до стриманості і підтвердила, що продовжить надавати практичну підтримку Києву.

"З огляду на застосування Росією військової сили проти України поблизу Азовського моря і Керченської протоки союзники по НАТО закликають Росію забезпечити безперешкодний доступ до українських портів і забезпечити свободу судноплавства. Ми закликаємо Росію негайно звільнити українських моряків і судна", – йдеться в заяві Альянсу.

29 листопада президент США Дональд Трамп скасував зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним через полон українських моряків.

"Виходячи з того, кораблі та матроси не повернулися в Україну з Росії, я вирішив, що всім зацікавленим сторонам буде краще скасувати заплановану зустріч в Аргентині з президентом Володимиром Путіним", – заявив Трамп.

Крім цього, 29 листопада шестеро сенаторів США внесли на розгляд верхньої палати Конгресу проект резолюції, яка засуджує напад Росії на українські кораблі в Керченській протоці й закликає до негайного звільнення затриманих моряків.

"Сенат рішуче засуджує провокаційні дії уряду РФ в Керченській протоці проти українського флоту й закликає уряд Росії негайно звільнити всіх українських членів екіпажу та судна, а також припинити переслідування українських і міжнародних суден, що проходять через Керченську протоку", – йдеться в документі.

Також 29 листопада комітети Сейму Польщі та німецького Бундестагу у спільній заяві засудили російську агресію в Азовському морі. "Ці дії порушують міжнародне право і зобов'язання влади Росії і збільшують напруження між Росією та Україною. Абсолютна потреба у стриманості та деескалації. Водночас ми закликаємо Росію визнати суверенітет України та її кордони, а також поважати міжнародне право", – говориться у спільній заяві.

Як бачимо, цей тиждень виявився досить неоднозначним – Україні вдалося здобути ряд перемог, у тому числі на полі бою. Але найголовніше те, що ці перемоги ще на кілька кроків наблизили головну перемогу.

Джерело: Depo.ua

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

"На жаль, це єдина втішна інформація": Загибель 6-річного хлопчика після удару росіян по Дніпропетровщині не підтвердилася

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:14

Внаслідок удару РФ по Синельниковому Дніпропетровської області у п’ятницю, 19 квітня, загинуло шестеро людей, серед яких двоє - діти. Раніше повідомлялося про загибель 6-річного хлопчика, але ця інформація не підтвердилася. Про це написав начальник Дні...