"Депутати, ви уху їли?", - біля комітетів Ради мітинг проти змін до е-декларування (відео)

Час на перевибори? Спробами "поправити" базовий антикорупційний закон народні обранці ще більше посилили зневіру в суспільстві.

Біля комітетів Верховної Ради мітингують проти змін в антикорупційному законодавстві. Фото: Фейсбук.

Антикорупційні громадські діячі протестують проти змін до законодавства щодо електронного декларування. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Еспресо.TV.

Акція під назвою "Депутати, ви уху їли?" проводиться біля комітетів Верховної Ради.

Організатори акції заявили, що ключовою загрозою зараз для електронного декларування є законопроект голови фракції БПП Ігоря Гриніва.

"Законопроект пана Гриніва 5192 пропонує, як і багато інших законопроектів, внести такі зміни до закону про запобігання корупції, які закриють нам доступ до інформації про їхні статки, він закриє доступ до інформації про готівку, про нерухоме майно, про те все, що має нам в першу чергу вказати на корупційне походження їхніх статків", - пояснила одна з організаторів.

Голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін зазначив, що ця акція є тонким натяком депутатам на те, що є межа, яку не можна перетинати.

"Так от, бажання сховати від нас ключову інформацію з їхніх електронних декларацій, бажання вбити Антикорупційне бюро або будь-який їхній кривий подих або погляд у бік антикорупційних реформ - це та червона межа, після якої ми їх будемо годувати цією ухою з мертвої риби", - пообіцяв Шабунін.

Раніше повідомлялося, що голова фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Гринів зареєстрував законопроект про внесення змін до Закону "Про запобігання корупції".

Проектом закону пропонується встановити, що окремі відомості, які зазначаються в декларації, а саме відомості про цінне рухоме майно, вартість та розмір отриманих подарунків, наявні грошові активи, у тому числі готівкові кошти, кошти, позичені третім особам, активи у дорогоцінних (банківських) металах, фінансові зобов’язання, видатки та всі правочини, вчинені у звітному періоді тощо, належатимуть до інформації з обмеженим доступом та не підлягатимуть оприлюдненню.

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...

Якраз проводив дорозвідку: СБУ затримала зрадника, який допомагав скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 11:44

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпра, за підозрою у роботі на російські спецслужби. Його звинувачують у зборі інформації для коригування ракетного удару армії РФ по військовому шпиталю та ТЕС у Дніпрі. Про це СБУ повідомила у четвер, 28 бер...