Держдеп США попередив про наслідки відставки Абромавічуса

У США закликали владну верхівку в Україні відкласти власні інтереси в сторону і думати про країну.

Джон Кірбі. Фото:eadaily.com

Державний департамент США закликає українську владу відкласти в сторону особисті інтереси, подолати суперечності й продовжувати реформи. Таким чином США відреагували на заяву про відставку міністра економічного розвитку й торгівлі України Айвараса Абромавічуса, передають Патріоти України з посиланням на Голос Америки.

"Ми бачили повідомлення про відставку Айвараса Абромавічуса. Важливо зазначити, він здійснив важливі реформи для України. Він і його команда були успішні в здійсненні важких, але необхідних для України реформ, спрямованих на стабілізацію економіки, викорінення корупції та відповідності України вимогам програми кредитування МВФ.

Ми сподіваємося, що після його відставки, ці зусилля будуть продовжені," - заявив прес-секретар Державного департаменту США Джон Кірбі.

Міністра Абромаічуса в Держдепі назвали професіоналом, який ставить інтереси українців вище за власні. "Майбутнє України, щоб воно було стабільним і заможним, вимагає послідовних зусиль широкої команди людей, які працюють разом.

Відданих професіоналів, як він, які ставлять інтереси українських громадян вище за свої особисті," - зазначив Кірбі. Також представник Держдепу розповів про умови, за яких Україна може розраховувати на підтримку США.

"Важливо, аби українські лідери подолали суперечності, залишили в минулому свої особисті інтереси, які гальмували країну протягом десятиліть, і продовжували ці реформи. Тільки роблячи це, вони можуть розраховувати на підтримку Сполучених Штатів," - додав Кірбі.

Як повідомлялося, посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, коментуючи вчинок глави Мінекономіки, назвав Айвараса Абромавічуса чемпіоном реформ в Кабінеті міністрів. Посли країн Європейського союзу та США в спільній заяві зазначили, що відставка Айвараса Абромавічуса з посади міністра розвитку економіки й торгівлі стане ударом по реформах в Україні через дріб'язкові суперечності політиків і їхні корисливі інтереси

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...