Дешево і сердито: Польща реанімує танки Т-72

В останні роки поляки повертають у стрій не лише стару техніку, а й давно занедбані казарми в старих гарнізонних будинках.​

Модернізований Т-72. Фото: defensenews.com.

Польське агентство військового майна, яке позбавляє Збройні сили країни морально і фізично застарілої техніки, продаючи її закордонним покупцям, передасть кілька десятків танків Т-72 часів Організації Варшавського договору на модернізацію "для своїх". Про це пише видання Rzeczpospolita, передають Патріоти України.

За даними газети, ця стара бронетехніка була підготовлена для продажу Йорданії, хоча глава агентства Кшиштоф Фальковський стверджує, що її збиралися продати "одній з країн північної Африки". Але політика змінилася, і тепер Варшава вважає, що зайвими ці танки не будуть.
Після модернізації їх передадуть в армію цієї країни НАТО і включать складу двох бронетанкових бригад, які хочуть сформувати і оснастити якомога швидше - і недорого. Поставки Т-72 дозволять заощадити на обслуговуванні й підготовці екіпажів, так як система підготовки танкістів для цієї техніки існує в Польщі вже багато років.
"На даний момент у нас немає іншого способу швидко і відносно дешево оснастити дві броньовані бригади, які незабаром будуть створені", - пояснив фахівець в області бронетехніки Войцех Лучак. За два десятиліття існування агентство спонукало армію Польщі позбутися від непотрібної нерухомості і зношеного обладнання, передавши Міноборони і МВС виручені від цього кошти (близько 1,9 млрд злотих) на нову техніку.

Як зазначає газета, в останні роки повертають у стрій не лише стару техніку, а й давно занедбані казарми в старих гарнізонних будинках.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...