Детективи НАБУ затримали одного з фігурантів "газової справи"

За попередніми даними, в результаті викритої газової схеми державі було завдано збитків на три мільярди гривень.

Фото: tsn.ua

Детективи Національного антикорупційного бюро затримали одного з фігурантів "газової справи" - керівника ТОВ "Надра Геоцентр" Сергія Свіченка, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу НАБУ.

Затримання відбулося 28 червня на території Сумської області під час спроби перетину підозрюваним російсько-українського кордону.

Як пояснили в НАБУ, "Надра Геоцентр" фігурує в схемі розкрадання газу за договором спільної діяльності з "Укргазвидобуванням". Зазначається, що Свіченка доставили в НАБУ для проведення слідчих дій.

"Найближчим часом йому буде повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч .1 ст.255 (створення злочинної організації), ч.4 ст.28 (вчинення злочину групою осіб або злочинною організацією), ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.2 ст.205 (фіктивне підприємство) Кримінального кодексу України", - додали антикорупціонери.

Зеленський заявив, що Україна зможе вступити до НАТО тільки після перемоги у війні

вівторок, 30 квітень 2024, 16:57

Україна стане членом Північноатлантичного альянсу після перемоги у війні з Російською Федерацією. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на президента Володимира Зеленського під час зустрічі з офіцерами, які проходять курси професійної військової...

Особлива ставка: Сі Цзіньпін збирається вбити клин між Європою і США, - Bloomberg

вівторок, 30 квітень 2024, 15:58

Як пише Bloomberg, візит президента Китаю Сі Цзіньпіна до Франції, Сербії та Угорщини має показати, що Пекін може запропонувати ЄС набагато більше, ніж Сполучені Штати Америки, передають Патріоти України. У Міністерстві закордонних справ КНР повідомили...