"Завдяки Лещенку фігуранти справи про "чорну бухгалтерію" вже давно виїхали з України", - глава НАБУ

Артем Ситник вважає, що своїми "викриттями" нардеп шкодить рослідуванню.

Фігурнати "чорної каси Януковича" вже покинули країну. Фото: ВВС.

В Україні деяких фігурантів справи про "чорну бухгалтерію" "ПР" вже давним-давно немає. В цьому директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник угледів провину нардепа Сергія Лещенка, пишуть Патріоти України з посиланням на "РБК- Україна".

Ситник заявив, що, після того як справа набула розголосу, деякі учасники резонансного процесу відразу ж виїхали з країни, оскільки мали таку можливість.

"Це шкодить розслідування. Коли Лещенко вивів справу в публічну площину, то процес затих небагато. Люди, таким чином, отримали сигнал: до вас скоро прийдуть. Фігуранти злякалися, почали ховатися і виїжджати з країни", - пояснив Ситник.

28 травня колишній заступник глави СБУ Третьяк передав СБУ документи, якими підтверджувався факт незаконних виплат "ПР" колишнім і ряду нинішніх чиновників з вищих ешелонів влади. Це була так звана "чорна бухгалтерія" "Партії регіонів": йшлося про суму хабарів в розмірі $2 млрд.

В руки НАБУ потрапили приблизно 840 сторінок документації, що охопили період з 2008 по 2012 роки. На заповнених від руки сторінках зафіксовані дати, прізвища та ініціали, суми виданих коштів і короткий опис статті витрат.

Раніше Лещенко повідомив, що партія колишнього президента Віктора Ющенка фінансово підтримувалася "ПР", а сам Ющенко отримав різних платежів на загальну суму в 1 млн доларів.

Символ сміливості та прагнення свободи: На честь Всесвітнього дня вишиванки Трюдо надів українську вишиту сорочку

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:49

Канада приєдналася до святкування Дня вишиванки . Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо привітав українців із Днем вишиванки. При цьому політик одягнув білу сорочку з вишивкою, наголосивши, що це не просто одяг, а символ. Відповідну фотографію у четвер...

Найближчі місяці - вирішальні: Україна і Росія у певний момент можуть "заморозити" війну за корейським сценарієм, - NYT

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:25

Серед членів адміністрації Джо Байдена зростає стурбованість стосовно того, що президент РФ Володимир Путін набирає необхідну силу для зміни траєкторії війни. Зрештою, обидві сторони можуть почати переговори про припинення вогню та замороження війни за...