Дякувати бабусям та "гречці": Вілкул вириває перемогу у Семенченка, - результати екзит-полів

За даними дослідження компанії Research & Brading Group на виборах переміг Юрій Вілкул з результатом 70,9%.

Юрій Вілкул. Фото: kstati.dp.ua.

В день голосування на позачергових виборах Криворізького міського голови 27 березня 2016 року компанія Rеsearch & Branding Group провела exit-poll (опитування на виході з виборчих дільниць). Було опитано 2000 виборців на 40 виборчих дільницях. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на krnews.ua.

При реалізації дослідження використовувалася випадкова двоступенева вибірка:

- На першому етапі одиницями відбору виступали виборчі дільниці. Основа вибірки - дані про чисельність виборчих дільниць і зареєстрованих на них виборців.

- На другому етапі вибірки, яка реалізувалася в день виборів, одиницями відбору виступали виборці, які проживають на території даної виборчої дільниці, які брали участь в голосуванні. Для забезпечення репрезентативності вибірки виборців, відібраних на окремих ділянках, проведення опитування здійснювалося з урахуванням інтенсивності потоку голосуючих.

Випадковий характер відбору респондентів на ділянці забезпечується процедурою, яка передбачає вибір інтерв'юером в певний час потрібного числа опитаних із заданим кроком. З урахуванням вибіркової сукупності очікувана гранична помилка по даній вибірці не повинна перевищувати ± 2,5% (при рівні довірчої ймовірності Р = 0,954).

Так, за даними дослідження компанії Research & Brading Group на виборах переміг Юрій Вілкул з результатом 70,9%. Тому другий тур на позачергових виборах не знадобиться і Юрій Вілкул залишається чинним мером Кривого Рогу. Друге місце зайняв Семен Семенченко, кандидат від «Самопомочі». Його результат - 11,3%.

На третьому місці, отримавши результат майже в два рази менше, ніж Семенченко, виявився Микола Колесник, представник «УКРОПу» - 6,7%. Практично такий же результат - 5,8% у Світлани Сови, що представляє партію «Сила людей». Ігоря Левицького від «Народного контролю» підтримали лише 2,6% тих, хто проголосував. Решта кандидатів отримали менше 1% голосів. Їх загальна частка серед тих, хто голосував - 2,8%.

Представник України в ООН іронічно натякнув на руйнування Кримського мосту

четвер, 2 травень 2024, 12:14

Представник України в ООН Сергій Кислиця натякнув, що Керченський міст у тимчасово окупованому Криму буде зруйновано. Він опублікував іронічний колаж у соцмережі X, передають Патріоти України. Кислиця опублікував картинку з різними видами мостів, у яко...

"Мета цього саміту - об'єднати країни": Кулеба пояснив, чому Росію не кличуть на саміт миру

четвер, 2 травень 2024, 11:30

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Росію не запрошено на Глобальний саміт миру, адже сідати за нею стіл переговорів немає сенсу. Від РФ неможливо буде домогтися сумлінних дій.Про це міністр сказав у інтерв'ю Foreign Policy, передають Патріоти ...