Ділять посади: ЗМІ повідомили про нову проблему, яка виникла у Раді між людьми Порошенка та Авакова

Представники президента ведуть переговори з окремими групами всередині фракції "Народного фронту", оскільки відчувають, що домовитися з усіма не вдасться.

Аваков і Порошенко. Ілюстрація:Апостроф

На тлі конфлікту між главою МВС Арсеном Аваковим і президентом України Петром Порошенком загострилося протистояння між людьми президента і міністра внутрішніх справ у Верховній Раді, пов'язане з розподілом посад. Про це розповіли Апострофу джерела у Верховній Раді, передають Патріоти України.

Зокрема, депутати Народного Фронту скаржаться на те, що переговори ведуться не безпосередньо з усією фракцією, а з окремими групами всередині НФ. Як відомо, всередині фракції існують групи Авакова, Арсенія Яценюка, Олександра Турчинова і Андрія Парубія.

Таким чином, представники Порошенка ведуть переговори з окремими групами всередині фракції Народного фронту, оскільки відчувають, що домовитися з усіма не вдасться.

"Певні переговори ведуться, але поки видимого результату по них, так званого консенсусу, який дуже хоче "Блок Петра Порошенка", немає", - сказав один зі співрозмовників видання.

У самому БПП кажуть, що проводитимуть переговори з партнерами по коаліції, поки не досягнуть розуміння.

"Депутати будуть готові розглядати ці питання, коли буде консенсусне рішення щодо кандидатур. Щоб не влаштовували політичні спекуляції або шоу в залі, всі ці питання повинні проходити розгляд відповідним чином. Вносити кандидатури без наявності консенсусу всередині коаліції недалекоглядно", - заявила нардеп від БПП Ірина Фріз.

У БПП планують паралельно шукати підтримки у Радикальної партії Олега Ляшка, "Волі народу" і "Відродження", розуміючи, що домовиться з усією фракцією Народного фронту буде важко.

Хоча вибори все одно нелегітимні: США визнають Путіна "президентом" РФ

понеділок, 6 травень 2024, 22:15

Сполучені Штати не будуть направляти представника на так звану «інавгурацію» російського диктатора Володимира Путіна, яка відбудеться 7 травня. Про це на брифінгу повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передають Патріоти України. Зо...

Сі Цзіньпін дав гучну обіцянку Макрону щодо війни в Україні

понеділок, 6 травень 2024, 22:01

Влада Китаю взяла на себе зобов'язання утриматися від продажу Росії будь-якої зброї і буде суворо контролювати експорт товарів подвійного призначення. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляють Патріоти України з посиланням на Le Fi...