Дізнавшись, хто житиме по сусідству, віллу Людмили Путіної в Біарріці обписали матюками на російській мові (відео)

Журналісти нагрянули з візитом на південь Франції, де актуальний чоловік Людмили Путіної придбав розкішний будинок.

Вілла, яку придбав Артур Очеретний. Фото: Wikipedia.org.

Колишня дружина Володимира Путіна Людмила разом зі своїм новим чоловіком Артуром Очеретним придбали віллу поблизу міста Англет на атлантичному узбережжі Франції. Про це пише Настоящее время, передають Патріоти України.

Нерухомість була придбана в 2016 році в житловому кварталі Чіберта.

Новим власникам не вдалося залишитися в тіні - французьке законодавство зобов'язує розкривати ім'я власника в документі про дозвіл на будівництво, яке повинно висіти на паркані будь-якого будівництва.

Спершу Артур Очеретний не хотів "світитися". Але після того, як судові пристави винесли йому попередження, ім'я власника все-таки довелося вписати.

У сусідньому з Англетом Біарриці сім'ю Очеретних почали регулярно зустрічати минулого літа.

"З'являтися на публіці в Росії колишня перша леді не любить, тому і вибрала не найбільш розкручений серед російських туристів курорт. Тут якщо і зустрінеш когось, то швидше за все людей ближче до свого кола, ніж роззяв. Але не тільки віддаленість від зайвих очей зіграла роль у виборі місця ", - зазначають журналісти.

Як згадує агент з нерухомості Брюно Аспіазу, Людмила Путіна бувала в Біарриці разом з першим чоловіком - тоді ще не президентом Росії.

"Раніше ходила кумедна історія, пов'язана з родиною Путіна. Коли президент Єльцин вирішив передати владу Володимиру Путіну, в той час пан Путін був на канікулах на Баскському узбережжі, він часто приїжджав сюди зі своєю дружиною і дітьми. Цей регіон він особливо цінував. Вважається, що Путін був тут, коли Єльцин зателефонував йому, щоб запропонувати високу посаду, яка відома", - говорить Аспіазу.

Купівля вілли обійшлася Очеретним в 5,5 мільйона євро. Ще стільки ж піде на ремонт і обробку. За місцевими мірками це не так багато - на узбережжі є вілли і по 20 мільйонів. Сусіди Очеретних, серед яких є і відомі люди, обговорювати російську пару не хочуть - тут так не прийнято.

Без камери журналістам видання вдалося зустрітися з місцевою мешканкою. Вона пам'ятає, як в липні минулого року дивитися будинок приїхала особисто Людмила Путіна з дочкою Катериною в оточенні кількох охоронців.

"Дізнавшись, хто стоїть за будівництвом, невідомі обписали паркани лайками - російською мовою", - розповіла сусідка.

"Раніше власником будинку був адвокат, у якого там був власний кабінет, де він приймав своїх клієнтів. Серед них було багато іноземців, особливо з Іспанії. Він прожив там близько 20 років, а після смерті його вдова вирішила продати віллу", - розповідає агент по нерухомості Брюно Аспіазу.

Ймовірна дочка Очеретної - Катерина Тихонова, чемпіонка з акробатичного рок-н-ролу і керівник інноваційного центру МДУ. Екскурсії по узбережжю Біаррице для мами вона проводила неспроста - її чоловікові, мільярдерові Кирилу Шамалову, в Біаррице належить вілла "Альтаміра" - той самий особняк, про який раніше писали ЗМІ. Згідно із записами з кадастру власності, раніше будинком володів старий друг Путіна Геннадій Тимченко. У 2007 році Тимченко разом з дружиною зареєстрували ріелтерськую компанію Atlantic, за якою було закріплено особняк. Потім ця фірма три роки тому і перепродала віллу Шамалову.

"Не так багато агентів, які займаються престижною нерухомістю, що має на увазі під собою певну конфіденційність. Я прекрасно знав людину, яка здійснила транзакцію вілли. Я дізнався не відразу, оскільки все-таки потрібно було дотримуватися таємниці угоди - я дізнався, що за покупцем стояла сім'я пана Путіна, яка бажає придбати будинок", - розповідає Аспіазу.

Сусіди кажуть, що в будинку часто горить світло, час від часу приходять садівники і зрідка можна побачити тоновані машини, які виїжджають з гаража. 300 квадратних метрів житлоплощі, два великих салони для прийому гостей, басейн з видом на пляж, куди приїжджають на серфінг з усього світу. За останніми оцінками, вілла "Альтаміра" після робіт коштує близько 4 мільйонів євро.

І Людмилу Путіну, і Катерину Тихонову в Біарриці бачать нечасто. Але іноді вони все-таки приїжджають на атлантичне узбережжя. І, як кажуть, навіть ходять по місцевому ринку. Взагалі в Біарриці, Англеті, Байоні заможні французи люблять проводити свою старість, граючи в гольф і насолоджуючись заходом. Ремонт нового будинку обіцяють закінчити до червня, і, можливо, Людмила Очеретна цього літа приїде в Біарріц вже в власний будинок, а не віллу дочки.

Скільки ще Путін продовжуватиме війну і від чого це залежить: Політолог дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 10:22

Повна залежність України від допомоги Заходу дає можливості Путіну продовжувати війну. Про це розповів політолог, експерт “Бюро аналізу і політики” Віктор Бобиренко в ефірі телеканалу “Еспресо”, передають Патріоти України. “Ми маємо розуміти, наскільк...

Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: Експерт дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 9:55

Збиття російського бомбардувальника Ту-22М3 свідчить про розширення можливостей українських Сил оборони, які можуть діставати все далі й загрожувати ворожій стратегічній авіації, передають Патріоти України. Детальніше про те, що означає збиття літака ...