Для майбутнього трибуналу: Нардеп пояснив, навіщо в Україні заочно засудили Шойгу

Важливо, щоб слідство документально підтвердило злочини російських чиновників проти національної безпеки України, аби потім вони були сприйняті військовим трибуналом Гааги, де рано чи пізно будуть судити військових злочинців з РФ.

Сергій Шойгу. Фото:www.spletnik.ruВ умовах гібридної російської агресії, війни на Донбасі та анексії Криму важливо підтвердити злочини російських чиновників проти національної безпеки України документально. Про це в ефірі 112 Україна після засідання комітету з питань національної безпеки і оборони заявив народний депутат V-VII скликань Андрій Сенченко, інформують Патріоти України.

"Важливо, щоб слідство документально підтвердило ці висновки, щоб потім вони були сприйняті військовим трибуналом Гааги, де рано чи пізно будуть судити російських військових злочинців. Другий напрямок - це дії українських посадових осіб, як політичне, так і військове керівництво.

Те, що сьогодні звучало про те, що в умовах війни треба обережніше підходити з претензіями до наших керівників, то це технологія утримання при владі, яку вони обрали. Якщо ми будемо прислухатися до цих закликів, ці люди будуть при владі вічно", - Сказав Сенченко.

Як повідомлялося раніше, Генеральна прокуратура України застосує до міністра оборони РФ Сергія Шойгу і ще 17 високопоставлених чиновників процедуру заочного засудження.

"Сіра зона" збільшилась: Голова ОВА розповів, що відбувається на Харківщині

неділя, 12 травень 2024, 18:14

У Харківській області збільшилась як "сіра зона", так і кількість населених пунктів, де точаться бої. Про це розповів очільник ОВА Олег Синєгубов в ефірі телемарафону в неділю, 12 травня, передають Патріоти України. "Ворог продовжує свої намагання прос...

Окупанти у Красногорівці потрапили в оточення: Російські штурмовики залишились без підвозу боєприпасів та решти необхідного для виживання, - ОСУВ "Хортиця"

неділя, 12 травень 2024, 17:49

У Красногорівці Донецької області росіяни заховалися у залишках вогнетривкого заводу, вони відрізані від постачання боєкомплекту та підтримки бронетехніки. Місто контролюється захисниками 59 окремої механізованої бригади . Про це повідомив у коментарі...