Для подальшої спвпраці з МВФ Україна повинна провести пенсійну реформу, - міністр фінансів

МВФ жорстких вимог чи ультиматумів Україні щодо підвищення пенсійного віку не ставить, але влада України повинна зробити все для стабілізації пенсійної системи.

Олександр Данилюк. Фото: facenews.ua.

Міністр фінансів Олександр Данилюк визнав, що для отримання четвертого траншу Міжнародного валютного фонду (МВФ) в рамках програми розширеного фінансування EFF Україна повинна прийняти закон про пенсійну реформу, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Подробности".

При цьому, за його словами, мова не йде про якийсь ультиматум з боку МВФ.

"Щодо пенсійної реформи, то тут немає якихось вимог, тому ми зараз повинні подумати, як зробити пенсійну реформу справедливою. Це також завдання Уряду і Парламенту знайти таку форму", - сказав міністр.

Нагадаємо, Україні для отримання нового, четвертого за рахунком траншу в рамках програми фінансування з боку МВФ необхідно прийняти закон про поступове підвищення пенсійного віку громадян.

“Це нам зв’язує руки": Боєць "Азову" розповів про критичні проблеми українського війська

понеділок, 29 квітень 2024, 13:22

У Збройних силах України часто бувають ситуації, коли зброя є, а снарядів до неї немає, і навпаки. А деякі командири віддають нелогічні накази. Це все "зав'язує" руки бійцям та заважає результативно воювати. Про це боєць 12-ї бригади Національної гвард...

Було б бажання: Польща здатна закрити небо над західними регіонами України, - Повітряні сили

понеділок, 29 квітень 2024, 12:56

Польща має системи протиповітряної оборони великого радіуса дії Patriot, тож технічно здатна закрити небо над західними регіонами України. Але в першу чергу для цього потрібна політична воля. Про це сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Ілля Єв...