"Для предупреждения несанкционированного захода в территориальное море РФ": У Путіна розповіли свою версію атаки на український катер поблизу Криму

Російська сторона стверджує, що заходів примусової зупинки чи застосування зброї прикордонним сторожовим катером щодо українського судна не проводилося.

Російський корабель у Чорному морі намагався захопити український рятувальний катер. Фото:Укрінформ

В прикордонному управлінні ФСБ Росії по республіці Крим спростовують звинувачення Мінінфраструктури України в спробі російського корабля захопити катер з рятувальниками і заявляють, що прикордонники припинили вхід в територіальні води РФ українського пошуково-рятувального катера, екіпаж якого здійснював фото і відеозйомку російських суден. Про це пише Inforesist, передають Патріоти України.

За інформацією прес-служби прикордонного управління ФСБ, інцидент стався ще 23 квітня. Інформація про наближення судна під прапором України надійшла в кримське прикордонне управління від капітанів російських земснарядів "Амур" і "Печора", які здійснюють економічну діяльність в територіальних водах Росії.

"Для попередження несанкціонованого заходу в територіальне море РФ, забезпечення безпеки російських земснарядів та їх екіпажів в район виявлення українського судна висунувся сторожовий катер прикордонного управління. Вийшовши в радіоефір, командир повідомив українську сторону про те, що подальший рух зазначеним курсом і швидкістю призведе до порушення державного кордону РФ", - йдеться в прес-релізі.

"У відповідь капітан катера повідомив, що не порушував державний кордон Росії, знаходиться в територіальних водах України і вже йде курсом на порт Скадовськ. Заходів примусової зупинки, застосування зброї прикордонним сторожовим катером не проводилося. Капітан українського рятувального катера самостійно ліг на заявлений курс і відбув в зазначеному напрямку", - підкреслюється в повідомленні.

Як повідомлялося раніше, в Мінінфраструктури України заявили, що 24 квітня під час проведення штатних навчань рятувальників Морської пошуково-рятувальної служби в Чорному морі, в районі Скадовська, російський корабель здійснив спробу захоплення українського рятувального катера. Українці захоплення судна не допустили.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...