"Для Путіна Сенцов - козир у рукаві", - український дипломат

Фактично Олега Сенцова можуть звільнити тільки після того, як він офіційно визнає свою вину, а потім його помилують. Це схема, щоб Росія виглядала невинною в своїх злочинах.

Путін просто бажає, щоб його просили про щось. Ілюстрація: соцмережі.

Якби Меркель і Путін знайшли якісь компромісні точки дотику, то оголосили б про це. Скоріше за все, ні до чого по Україні, зокрема, щодо звільнення політв’язнів, вони не прийшли, крім того, що "давайте продовжувати діалог". А це вигідно Путіну, а не Меркель чи Україні. Таку думку висловив дипломат, експерт "Майдану Закордонних Справ" Олександр Хара, передають Патріоти України.

"Ресурси в Путіна для продовження агресії є. Конкретної мети щодо України він поки не досяг. Єдиний варіант, коли Путін може припинити війну на Донбасі – або в нього не буде ресурсів, а ціна продовження агресії буде дуже високою, або ж мета буде досягнута. Це він зможе, якщо до влади в Україні прийдуть так звані миротворці, які запропонують нові стратегії. А насправді погодяться на те, заради чого Путін і починав війну – повернути Україну під вплив Росії", – вважає Хара.

Як наголошує експерт, для Путіна Сенцов – козир у рукаві. Кремль офіційно стверджує, що він терорист, якого засудили "справедливо". За його словами, Росія, вдаючи з себе демократичну правову державу, говорить, що суд все вирішить. Але фактично Сенцова можуть звільнити тільки після того, як він офіційно визнає свою вину, а потім його помилують. Це схема, щоб Росія виглядала невинною в своїх злочинах.

"Весь світ намагається достукатися до Путіна, пропонує якісь варіанти щодо звільнення Сенцова, але марно. Це те, чого добивається Путін – щоб з ним розмовляли, просили. А людина для нього нічого не варта. Не треба сподіватися, що Путін хоче оновити свій імідж. Він цинічна людина і використовуватиме Сенцова і інших політв’язнів для своєї вигоди", – наголосив Хара. Нагадаємо, незаконно засуджений український кінорежисер Олег Сенцов голодує в російський в’язниці 100 днів.

Джерело: 24 канал

Боєприпаси для артилерії теж будуть: Бельгія надасть Україні великий пакет військової допомоги

вівторок, 19 березень 2024, 11:44

Бельгія планує передати Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів. До нього увійдуть близько трьох сотень бойових броньованих машин LMV й три мінні тральники. Про це пишуть видання Belga та Shephard Media, посилаючись на слова мін...

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...