Дно близько: Медведєв назвав падіння цін на нафту "жорстким шоком" для російської економіки

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв в ході щорічного звіту про роботу російського уряду заявив, що економіка Росії перебуває під жорстким впливом відразу декількох негативних факторів.

Д.Медведєв: "Дно близько". Фото: ria.ru.

В ході щорічного звіту про роботу російського уряду перед депутатами Держдуми прем'єр-міністр Дмитро Медведєв перерахував фактори, які негативно вплинули на економіку країни. Виступ Медведєва транслювалося на сайті кабінету міністрів РФ, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Економіка, як відомо, знаходиться під жорстким впливом відразу декількох негативних факторів ... Перш за все це низькі ціни на нафту та інші сировинні товари ... І справа не тільки в глибині їх падіння, а в швидкості падіння: в 2015 році нафта подешевшала вдвічі за півроку, і це вже безпрецедентна історія. До такого стрімкого зниження вартості експорту швидко не може пристосуватися жодна економіка. І для нашої економіки це був жорсткий шок ", - заявив він.

Другим негативним фактором Медведєв назвав зовнішній санкційний тиск на РФ. "Росія, як і раніше відрізана від значної частини міжнародних кредитних ресурсів і від ринку сучасних технологій", - зазначив він.

Російський прем'єр визначив третім негативним фактором нестабільність і погану передбачуваність глобальних ринків, які "тепер все більше підпорядковуються політичним законам, а не законам економіки".

Також він підкреслив, що головним фактором є структурні проблеми російської економіки, які загострилися в кризовій ситуації.

Раніше президент РФ Володимир Путін заявляв, що ситуація в російській економіці, що постраждала від санкцій, ще не виправилася, але "тренд позитивний".

Розгром ворога під Новомихайлівкою був феєричним: Як БТРи окупантів злітали в повітря (відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 7:56

Десантники 79-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ показали чергове відображення російського штурму в районі Новомихайлівки, передають Патріоти України. На кадрах показано невдалу спробу росіян здійснити швидкий штурм позицій українських захисників...

Готують наступ? Росія створила нове угруповання військ - де воно діє

вівторок, 16 квітень 2024, 7:49

Окупаційні війська Росії створили нове угруповання "Сєвєр", яке вже виконує бойові завдання на Бєлгородському напрямку. Вперше про "Сєвєр" згадали у зведенні Міноборони РФ 14 квітня, передають Патріоти України. "Інформаційний спротив" повідомив, що угр...