​До уваги СБУ: судно, що зайшло в Керч під монгольським прапором, змінило назву – вдалого полювання на пірата

Турецька компанія з сумнівною репутацією вирішила провернути брудну оборудку, намагаючись замаскувати злочин як від українських так і від турецьких компетентних органів
Судно "Марія" в порту Керчі

Патріоти України напередодні повідомляли, що два судна під «зручними прапорами» увійшли в порт окупованої Керчі, чим брутально порушили міжнародні морські закони.

В коментарі до зазначеної статті наш дописувач Antonio Fitterito виклав наступну інформацію. До заходу у Керч контрабандист змінив назву судна з MARIANA на «ліве» - Маria !!! «Вийдуть з порту знову повернуть MARIANA. Компанія турецька, відразу скажу «мутняча». Якщо хто знає кому і куди повідомити інформацію про судновласника, то передайте. Судновласник DABAK GAS & PETROLEUM MARITIME», - написав активіст.

Порушник намагався перестрахуватися. Справа в тому, що у випадку ідентифікації контрабандиста, судновласнику буває вигідніше кинути корабель, ніж оплачувати штрафи.

«Такі судна вносяться до міжнародної бази даних і в будь-якому порту світу його очікує відразу арешт. Його можна і в Україну виманити, через якусь компанію під виглядом завантаження і як тільки увійде, арештувати. Україна навіть собі його забрати може. Тут вже мусить працювати контррозвідка СБУ, це 100% контрабандисти. Прапор взагалі недавно на монгольський змінили 01.11.2015 року. До цього був прапор Sierra leone», - додає Antonio Fitterito

«Зазвичай з таким прапором розплата судном, багато рідше грошима, ніколи санкціями (до країни прапора.-ПУ», - додає в своєму інший коментатор - Dennis Japanese.

Цим могло б все і обмежитися, коли б компанія-порушник мала російську, білоруську, казахстанську, чи власне монгольську реєстрацію. Та і з Туреччиною певно не було б проблем, станься це кількома місяцями раніше. Адже саме турецькі власники найчастіше порушували міжнародне морське право, щодо окупованого Криму, до інциденту з російським СУ-24. Наразі Анкара у пику Москві може влаштувати «показову розправу» з контрабандистом, давши законний хід кримінальній справі.

«Близько 300 суден плавають під прапором Монголії і займаються перевезенням вантажів. Нельсонівський інститут міжнародних відносин звинуватив Монголію, другу за величиною території країну, яка не має виходу до моря, в нарощуванні своєї морської присутності в Сінгапурі, де базується значна частина суден, що використовують монгольський прапор», - зазначає наш дописувач Offsider.

«Ось китайські тріади і використовують цей прапор, а Сінгапур ще той кландайк злочинності, піратства і тероризму. Серйозний судновласник, ніколи не поставить судно під монгольський прапор. дуже вже він «дешевий» і не респектабельний. Такими прапорами в основному користується російська і українська мафія. Люблять вони ще й камбоджійський прапор дуже. Так що 100% судновласник мутний», - ще додає Antonio Fitterito.

На Росії посадили на 10 років бурята, який "планував вступити в легіон Свобода Росії" (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 5:58

Astra зазначає, що 26-річного чоловіка затримали в Кемерівський області, коли той "їхав у бік українського кордону". Другий Східний окружний військовий суд в Росії засудив 26-річного жителя Бурятії до 10 років колонії та штрафу 500 тисяч рублів. Чолові...

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...