Заступникам мера Луцька пропонують встановити надбавку до зарплати з порушенням законодавства

Чинне законодавство регулює встановлення надбавки за високі досягнення у праці або за виконання особливо важливої роботи у розмірі, не більше 50 % посадового окладу.

Заступникам мера Луцька пропонують встановити незаконні надбавки до зарплатні. Фото: Закон і Бізнес.

Заступникам голови Луцької міськради хочуть встановити надбавку у 70% від посадового окладу. Про це передає ВолиньPost, передають Патріоти України.

Так, пропонують встановити надбавку першому заступнику міського голови Григорію Недопаду, заступникам міського голови Олександру Рачкову та Костянтину Петрочуку обсягом 70% від посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг посадової особи місцевого самоврядування та надбавки за вислугу років. Мова йде про щомісячну надбавку за "високі досягнення у праці або за виконання особливо важливої роботи, розроблення проектів нормативно-правових актів та проведення експертизи проектів таких актів".

Окрім того, усім трьом посадовцям, у разі прийняття рішення, надаватимуть матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань та допомогу для оздоровлення при наданні щорічної відпустки обсягом середньомісячної заробітної плати.

Преміюватимуть заступників міського голови відповідно до умов Колективного договору між адміністрацією та трудовим колективом виконавчих органів Луцької міської ради.

А от надбавки за вислугу років, за ранг посадової особи місцевого самоврядування залежно від присвоєного рангу буде проводитися на підставі розпоряджень міського голови у межах фонду оплати праці.

Готовий на 95%: У Раді розповіли, що буде із новим законопроєктом про мобілізацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:44

Законопроєкт про мобілізацію станом на четвер, 28 березня, готовий на 95%. Комітет Верховної Ради України з національної безпеки, оборони та розвідки закінчив розгляд 4051 з 4266 правок до документа. Але це не означає, що він готовий до голосування. Пр...

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...