Скандал на Запоріжжі: Депутати однієї з міськрад відмовилися починати сесії з українського Гімну

Інцидент стався у місті Гуляйполе.

Сесії в Гуляйпільській об'єднаній територіальній громаді відбуваються без Гімну України, оскільки це не прописано у регламенті. Коли ж його увімкнули поза регламентом, стався скандал, передають Патріоти України.

Скандал стався на останній сесії ради Гуляйпільської міської ОТГ. Гімн вперше за півтора року, що пройшли зі створення територіальної громади, увімкнули на початку сесії. Це вкрай обурило депутата від "Нашого краю" Олексія Неміча.

"Я не розумію, чому засідання сесії розпочалося з Гімну?! У нас що є зміни до регламенту роботи сесії?", - заявив депутат.

Коли ж Неміч почув, що зміни не внесені, заявив: "Для того, щоб були внесені зміни, потрібно, щоб за них проголосувала більшість депутатів міської ради. Якщо я завтра напишу заяву, щоб засідання сесії розпочати з гопака, тоді що, будемо плясати? Чи як?.."

Проект із відповідними змінами включили до порядку денного сесії, але депутати його не підтримали. Проти проголосували міський голова, "Опозиційний блок" і "Наш край". Щоправда, сесія закінчилася Гімном України, але не зрозуміло, чи буде він звучати надалі.

Для покупців ввели обмеження: У Норвегії перед Великоднем спалахнув продуктовий скандал

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:51

Католицький Великдень цьогоріч припадає на 31 березня, і європейці масово скуповують у магазинах яйця. Як пише польське видання Gazeta, попит настільки великий, що у тій самій Скандинавії розгорнулася справжня яєчна криза, передають Патріоти України. У...

ДБР завершило розслідування щодо загибелі помічника Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:40

Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування щодо офіцера з Апарату помічників головнокомандувача ЗСУ Олега Тімченка, який подарував гранати загиблому колезі Геннадію Частякову, йому інкриміновано вбивство через необережність. Про це пов...