Додаткові мільйони: Стало відомо, на що Україна витратить виділені Пентагоном гроші

Кошти підуть на закупівлю військової техніки і обладнання, призначеного для проведення поточних програм бойової підготовки і оперативних потреб
Міноборони США. Фото: Вікіпедія.

Пентагон планує виділити Україні 200 млн дол. на підготовку військовослужбовців і закупівлю військової техніки в рамках співпраці в галузі безпеки. Про це сьогодні, 21 липня, повідомив прес-центр міністерства оборони США, передають Патріоти України.

Також Україні будуть надані консультації щодо зміцнення обороноздатності. У Міноборони США також наголосили, що надали Україні допомогу в галузі безпеки на суму більш ніж 1 млрд дол.

Виділені кошти підуть на закупівлю військової техніки і обладнання, призначеного для проведення поточних програм бойової підготовки і оперативних потреб, включаючи підвищення якості системи командування і управління військами.

Покращуватиметься система ситуаційної оцінки обстановки, захищеного зв’язку, мобільності військовослужбовців. Також кошти витратять на закупівлю приладів нічного бачення і поліпшення рівня надання військово-медичної допомоги. Співпраця у галузі безпеки заснована на нещодавно прийнятому в Україні законі про національну безпеку.

ЗСУ знищили Бук-М1, що готувався до удару по українським позиціям (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 10:03

Бійці Сил спеціальних операцій (ССО) допомогли знищити російський ЗРК Бук-М1, який саме готували до пуску ракет. Про це повідомляють ССО на своєму Telegram-каналі. "Оператори 3-го окремого полку ССО під час розвідувальних дій на одному з найгарячіших н...