Доктор-отруйник: Журналісти назвали справжнє ім'я напарника Чепіги-Боширова (фото)

Так само, як і його напарник Анатолій Чепіга ( "Руслан Боширов"), Мішкін - співробітник Головного управління Генштабу (колишнє ГРУ).

Журналісти викрили "Олександра Петрова". Фото: соцмережі.

Другим підозрюваним в отруєнні Скрипалів виявився військовий лікар і полковник ГРУ Олександр Євгенович Мішкін 1979 року народження. Про це повідомляє Bellingcat у новому розслідуванні, передають Патріоти України.

"Ми ідентифікували "Олександра Петрова" як справжнього доктора Олександра Євгеновича Мішкіна, військового лікаря на службі ГРУ. Процес ідентифікації Bellingcat включав безліч відкритих джерел, свідчення від людей, які знайомі з особою, а також копії документів, що ідентифікують особу, включно з відсканованою копією його паспорту", – йдеться у роздслідуванні журналістів.

Вони знайшли документи, які підтверджують, що Олександр Мішкін народився 13 липня 1979 року у селі Лойга в Архангельському регіоні. Він закінчив одну з російських елітних військових медичних академій. Під час навчання йому запропонували працювати в ГРУ, і до 2010 року Мишкін переїхав до Москви, де отримав нові документи і легенду на ім'я Олександра Петрова. Розслідувачі зазначають, що на відміну від Руслана Боширова, в легенді Петрова багато запозичено з реальної біографії Мішкіна – ім'я, по батькові, рідне місто, імена батьків.

Bellingcat виявив багаторазові поїздки Мішкіна до України та самопроголошеної Придністровської республіки, остання з яких відбулася під час Майдану в Києві в грудні 2013 року, – йдеться у розслідуванні.

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...