Обіцяна чергова порція: Пекельні санкції США вдарять по Росії з новою силою

Адміністрація Сполучених Штатів Америки хоче ввести санкції проти РФ через отруєння Скрипалів.

Путіна очікує нова порція санкцій. Ілюстрація: Обозреватель.

Адміністрація США має намір ввести другу частину санкцій проти Росії у справі колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля, який був отруєний в британському місті Солсбері, передають Патріоти України.

"Ми не говоримо наперед про рішення щодо санкцій, але маємо намір виконувати вимоги законодавства", - зазначив представник Держдепартаменту США. У Держдепі мали на увазі Закон про контроль над хімічною та біологічною зброєю і заборону його військового застосування від 1991 року, який наказує застосувати санкції.

Нагадаємо, перша частина санкцій по "справі Скрипаля" була введена американською стороною 27 серпня. Суть санкцій:

  • припинення допомоги Росії в рамках закону "Про іноземну допомогу" від 1961 року, за винятком гуманітарної допомоги, поставок продовольства і продуктів сільського господарства.
  • припинення кредитування і надання фінансової допомоги з боку держструктур США
  • припинення продажу в Росію будь-яких товарів оборонного призначення, оборонних послуг, проектних і будівельних послуг, а також ліцензій на експорт до Росії будь-яких товарів Списку озброєнь США.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...