Домовилися два диктатори: Росія має намір створити власну військову базу у Червоному морі

Така можливість обговорювалася під час візиту в Москву президента Судану, який звинувачується Міжнародним кримінальним судом в геноциді та військових злочинах.

Зустріч Путіна з президентом Судану Омар Баширом. Фото:24 канал

Президент Судану Омар Башир під час візиту в Росію обговорив з президентом Володимиром Путіним і міністром оборони Сергієм Шойгу можливість створення в країні військової бази на Червоному морі. Сторони також обговорили можливість придбання Суданом винищувачів Су-30 і Су-35. Про це повідомляють РИА Новости, передають Патріоти України.

Президент Судану, зокрема, висловив інтерес до зенітних ракетних комплексів С-300. Він додав, що його країна також зацікавлена у придбанні російських ракетних катерів, тральщиків і систем ППО.

"У нас немає намірів проводити агресію за кордоном, ми хочемо захищати країну", - сказав аль-Башир.

Напередодні президент Судану Омар Башир, який звинувачується Міжнародним кримінальним судом (МКС) в геноциді, під час першого візиту до Росії попросив у Володимира Путіна захисту "від агресивних дій США".

2008 року МУС видав ордер на арешт аль-Башира за звинуваченнями у вчиненні геноциду, воєнних злочинів і злочинів проти людяності у конфлікті в провінції Дарфур, коли загинули десятки тисяч людей.

Омар аль-Башир відкидає звинувачення та відмовляється співпрацювати з судом.

В Харкові росіяни вдарили ракетами по психіатричній лікарні, де було 65 людей

субота, 27 квітень 2024, 7:23

Внаслідок атаки, уламкові поранення отримала пацієнтка лікарні 1970 року народження. Росіяни вдарили двома ракетами по лікарні в Харкові, при цьому була атакована психіатрична лікарня. Про наслідки атаки у суботу, 27 квітня, повідомляє поліція Харківщи...

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...