Допік навіть Китай: Кім Чен Ин догрався, - ЗМІ

Тепер Путін постарається розіграти з себе чергового посередника і поторгуватися.

Кім Чен Ин. Фото: vesti.ru.

Рано чи пізно навіть найодіозніші країни і диктатори переходять межу, коли втрачають всіх союзників. На даному етапі вождь Чучхе примудрився дістати навіть Китай. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Русский еврей.

Китай заборонив північнокорейським судам заходити в свої порти. Перед цим Китай і США провели консультації щодо посилення санкцій проти КНДР у зв'язку з випробуванням нових балістичних ракет і можливою наявністю у КНДР ядерної зброї. Зрозуміти китайців не складно - ракети у товариша Кіма дуже ненадійні і промахуються часто. А головне - радіоактивному забрудненню все одно - китаєць ти чи не китаєць. Велика частина території Китаю потрапляє під удар балістичних ракет КНДР, а ось надійного протиракетного захисту у Китаю немає. Але він є у США - вже в цьому році американці зможуть перехопити всі ракети КНДР з моменту запуску - комплекси ПРО вже почали розгортати в Південній Кореї і Японії. З цієї причини Китай і США об'єднали зусилля щодо блокади Північної Кореї.

Для Кім Чен Ина такий перебіг подій в чомусь несподіваний, а в чомусь ні. Справа в тому, що у КНДР в світі було тільки два надійних стратегічних союзника, в деякому сенсі також і гаранти безпеки. За договором 1953 року Корея розділена на дві території з незалежним управлінням. Підписи стоять там в тому числі і у Китаю з СРСР (правонаступник - Росія). Та й торговий оборот у Кіма в основному з цими двома країнами. Однак тепер союзник залишився лише один, і американці з китайцями думають як натиснути і на Росію.

Путін, в деякому сенсі передбачив цю ситуацію, почавши ще два роки тому активно розвивати відносини з КНДР. Однак годувати 25 мільйонний народ Росія не в змозі. І якщо КНДР буде повсюдно блокована, без Китаю вона не виживе. Будь-яка ж загроза запуску ракет з сильною зброєю по Китаю або союзниках США обернеться негайним знищенням режиму Північної Кореї, міжнародним трибуналом і інтервенцією під прапорами ООН. Таким чином многоходовочка Кім Чен Ина повільно, але впевнено накривається тазом. Попереду новий раунд тривалих переговорів з передбачуваним кінцем - протягом найближчих років режим у Північній Кореї впаде і вона приєднається до Південної.

Кім Чен Ин догрався. А Путін постарається розіграти з себе чергового посередника і поторгуватися. Втім там йому нічого не світить, крім додаткових санкцій за підтримку одіозного керівництва.

"Ще раз дивимося на цю карту": Скабеєва заявила, що Мінськ теж під прицілом ракет ATACMS

вівторок, 30 квітень 2024, 9:58

На тлі повідомлень про передачу ЗСУ американських далекобійних ракет ATACMS росіяни почали лякати білорусів, що під загрозою удару тепер не тільки регіони РФ та низка окупованих нею українських територій, а й навіть Мінськ. Таку версію почала розганяти...

"Картина зовсім інша": Українські аналітики звинувачують владу в нереалістичних новинах з поля бою, - СNN

вівторок, 30 квітень 2024, 9:50

Аналітики вважають, що повідомлення про окремі інциденти можуть маскувати загальну картину на фронті, передають Патріоти України. Як пише CNN, російські війська досягли успіхів щонайменше в трьох точках на східному напрямку українського фронту. Тактич...