"Допомога" помісним церквам: РПЦ пішла на підлість за сценарієм Сталіна

Депутат Держдуми і радник мера Москви й Патріарха Кирила Володимир Ресін кинувся терміново добудовувати для болгарської діаспори храм на честь святого митрополита Київського Кипріяна.

Чертаново у Москві. Фото: Вікіпедія.

Російська Православна Церква (РПЦ) різко взялася за допомогу предстоятелям помісних церков для того, щоб вони виступили проти автокефалії України, передають Патріоти України.

Так, депутат Держдуми і радник мера Москви й Патріарха Кирила Володимир Ресін кинувся терміново добудовувати для болгарської діаспори храм на честь святого митрополита Київського Кипріяна в Чертаново на півдні столиці РФ, повідомляє Telegram-канал "Церквач".

Крім храму, там буде будинок причту, призначений для проживання церковнослужителів, розмір комплексу становитиме тисячу квадратних метрів. "Будівництво йшло ні добре, ні погано з 2013 року, але тепер патріарху Кирилу знадобилася допомога патріарха Неофіта в Україні. Після скандального візиту Кирила у Софію не може бути й мови, щоб Неофіт став би вписуватися за Москву просто так, тому "братові у Христі "доводиться робити подарунки", — наголошується у повідомленні.

Також зазначається, що храм у Чертановому — тільки видима частина витрат Патріархії на підкуп предстоятелів Помісних Церков. "Частково повторюється сюжет із підготовкою Сталіним Вселенського Собору 1948 року, який через опір Константинопольського Патріархату залишився в історії лише Всеправославною нарадою. Тоді Радмін виділив Московській Патріархії 2 тисяч доларів (сьогодні це 2,5 мільйона доларів із урахуванням інфляції за 70 років) для "допомоги" предстоятелям православних церков. Тільки сьогодні гроші йдуть на "оборону", а не на спроби стати Третім Римом", — уточнює "Церквач".

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...