Досить задкувати, панове: Президент Польщі закликав НАТО показати Кремлю характер

Анджей Дуда вважає, що останній інцидент над Балтикою чітко свідчить про те, що "Росія перевіряє, чи альянс слабкий і боїться, чи він сильний і не відступає та стоїть в обороні держав НАТО".

Анджей Дуда. Фото:www.rbc.ua

Президент Польщі Анджей Дуда закликав країни НАТО показати Російській Федерації свій характер. Про це він сказав на прес-конференції після зустрічі з президентом Болгарії Росеном Плевнєлієвим, передають Патріоти України з посиланням на Польське радіо.

"Північноатлантичний альянс повинен демонструвати свою принциповість у питаннях дотримання міжнародного права, безпеки, миру і порядку в світі", - сказав Дуда після зустрічі з президентом Болгарії Росеном Плевнєлієвим.

Президент Польщі також вважає, що останній інцидент над Балтикою чітко свідчить про те, що "Росія перевіряє, чи альянс слабкий і боїться, чи він сильний і не відступає та стоїть в обороні держав НАТО".

Дуда переконаний, що відповідь з боку НАТО має бути однозначною: це зміцнення потенціалу, збільшення чисельності сил альянсу та потенціалу оборонної інфраструктури в регіоні.

"У нас немає сумнівів з приводу того, що необхідно зміцнити східний фланг НАТО. Ми хочемо зміцнити не тільки свою безпеку, але й безпеку наших сусідів", - заявив польський президент.

Спроба трампістів затягнути процес не пройшла: Сенат США провів процедурне голосування щодо пришвидшення голосування допомоги Україні

середа, 24 квітень 2024, 2:35

23 квітня Сенат США підтримав скорочення процедури розгляду законопроєкту про фінансування військової та економічної допомоги Україні. 80 сенаторів підтримали клопотання лідера демократичної більшості в Сенаті Чака Шумера "про завершення дебатів", яке ...

Адміністрація Байдена поспішає наздогнати втрачений час: Далекобійні ATACMS будуть у першому пакеті - ЗМІ

середа, 24 квітень 2024, 1:45

У наступному пакеті американської військової допомоги Україні вартістю близько мільярда доларів вперше можуть бути далекобійні ракети ATACMS. Про це у вівторок, 23 квітня, пише CNN із посиланням на джерела." . "Під час брифінгів у Конгресі протягом ос...