Дотиснути Кремль: ЄС закликав всі країни ООН приєднатися до санкцій проти РФ

ЄС продовжує рішуче підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України, запевнила Федеріка Могеріні.

Федеріка Могеріні. Фото:www.nrcu.gov.ua

Верховний представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні від імені ЄС закликає всі країни - члени Організації Об'єднаних Націй дотримуватися політики невизнання незаконної анексії Криму Російською Федерацією. Про це йдеться в заяві Федеріки Могеріні, приуроченій до другої річниці незаконної анексії Криму та Севастополя Російською Федерацією, передають Патріоти України з посиланням на RUpor.

Як зазначила верховний представник, ЄС продовжує рішуче підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України. "Європейський Союз знову підтверджує, що не визнає і продовжує засуджувати порушення міжнародного права. Це залишається прямим викликом міжнародній безпеці, з вагомими наслідками для міжнародного правового порядку, який захищає єдність і суверенітет всіх держав", - підкреслила Федеріка Могеріні.

У зв'язку з цим вона заявила, що Євросоюз залишається налаштованим повністю реалізувати політику невизнання анексії Криму Росією, в тому числі за допомогою обмежувальних заходів - санкцій.

"Європейський Союз знову закликає держави-члени Організації Об'єднаних Націй розглянути аналогічні заходи щодо невизнання відповідно до резолюції 68/262 Генеральної асамблеї ООН (Про підтримку територіальної цілісності України) від 27 березня 2014 року", - підкреслила Федеріка Могеріні.

"Це справді дуже серйозно": Папа Римський знову закликав Україну до переговорів з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 10:45

Папа Римський Франциск знову закликав Україну до переговорів з РФ. Нова заява понтифіка прозвучала на на тлі війн в Україні та Секторі Гази. На його думку, "досягнутий мир кращий, ніж безкінечна війна". Про це пише CBS News, передають Патріоти України...

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:28

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині, передають Патріоти України. "Було вражено цивільну інфраструктуру, пошкоджено логістичне сполучення зализиці. Крім того, удар пошкодив адміністративні будинки та пошкодив авто та цивільне майно",...