Друга військово-морська держава світу посилює свій флот у Північній Атлантиці, щоб дати відсіч провокаціям Росії

Глава британських ВМФ пояснив: Великобританія особливо побоюється, що російські кораблі зможуть отримати доступ до кабелів зв'язку, через які подається близько 97% світового трафіку.
Адмірал Філіп Джонс. Фото: Рейтерс.

Глава Королівського флоту адмірал Філіп Джонс заявив, що британська влада ухвалила рішення посилити угруповання військово-морського флоту (ВМФ) в Північній Атлантиці, щоб протистояти російській загрозі. Про це він сказав телеканалу Sky News, передають Патріоти України.

За словами адмірала, в Північній Атлантиці буде створений новий район спільних операцій, що дозволить посилити присутність британських кораблів і літаків. Джонс зазначив, що дане рішення влада ухвалила у відповідь на те, що посилюється російський флот.
«Посилення відродження потенціалу і масштабу, яке ми не помічали протягом, напевно, 10 років. Ми повинні на нього реагувати», - підкреслив Джонс.
Глава британських ВМФ додав, що Великобританія особливо побоюється, що російські кораблі зможуть отримати доступ до кабелів зв'язку, через які подається близько 97% світового трафіку. На його думку, російський флот проводить дослідження кабелів. «Тому ми повинні бути готові протистояти цьому», - резюмував адмірал. У 2017 році газета The Guardian писала, що найбільший і потужний авіаносець Британії почав протікати через 2 тижні після початку служби.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...