Другий "гібридний": Офіційний Будапешт звинуватив Україну у початку "міжнародної кампанії брехні"

Глава МЗС Угорщини вчергове зажадав від української влади припинити дію закону "Про освіту".

Петер Сійярто. Фото:Українська правдаМіністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто звинуватив владу України в запуску "міжнародної кампанії брехні" щодо закону "Про освіту". Про це повідомляється на сайті угорського уряду, передають Патріоти України.

"Україна розгорнула міжнародну кампанію брехні проти Угорщини і проти угорців, які проживають в Закарпатті", - сказав Сійярто.

Він відкинув закиди України в тому, що представники угорської меншини відмовилися приїжджати на узгодження нової редакції закону про освіту.

За словами Сійярто, в угорців були причини не їздити до Києва, тому що їх "намагалися поставити перед фактом, що нова редакція закону, яка суперечить міжнародним нормам, вже затверджена".

"Якби закарпатські угорці пішли на цю зустріч, вони б практично схвалили закон про освіту, який серйозно порушував міжнародне право і права закарпатських угорців і який закликали змінити Європейський союз і Венеціанська комісія", - зазначив він.

"Вони [влада України] вже фактично почали вводити закон про освіту і повідомили угорські школи про те, що з вересня викладання світової літератури буде вестися українською мовою", - обурився Сійярто.

У зв'язку з цим глава МЗС Угорщини зажадав від української влади припинити дію закону "Про освіту".

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...