Другий шанс: У Нідерландах можуть провести ще один референдум по Україні, - ЗМІ

Негативний результат у Нідерландах для українців не повинен стати розчаруванням, через яке можуть опуститися руки - ЄС та Україні просто треба проводити активнішу комунікаційну політику, розвиваючи демократичні структури.

У Нідерландах можуть провести ще один референдум. Ілюстрація:obozrevatel.com

Другий референдум, щодо угоди про асоціацію України і ЄС, може пройти в Нідерландах. Про це заявила депутат Європарламенту від Польщі Ружа Тун, передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

"Євросоюз весь час видозмінюється і розвивається. Ясна річ, що може відбутися в Нідерландах і другий референдум. Але, я вважаю, що про Євросоюз ми не повинні говорити виключно категоріями членства чи не членства. Бо природа ЄС може змінюватися.

Може бути рівень співпраці з країнами, які не обов'язково планують стати членами ЄС, критерії якого є дуже вимогливими. Тому що можна без членства бути в дуже тісному політичному союзі з ЄС, а також в економічному союзі. Тому можна напрацювати якісь форми дуже тісної співпраці, взаємоконтроль", - сказала вона.

Вона зазначила, що нинішній Євросоюз може поділитися на групи різної швидкості інтеграції, тобто перша швидкість і друга швидкість інтеграції. Бо ми зараз в часі, коли динаміка розвитку Євросоюзу може бути досить різна і ми не повинні зациклюватись тільки на одному сценарії розвитку на майбутнє.

"Я б порадила Україні те саме, що порадила б і Євросоюзу. Що маємо проводити кращу політику комунікації з людьми, поліпшити комунікацію між собою – між ЄС та Україною. В самому ЄС багато є непорозуміння, недоговореного, низький рівень знань про сам Євросоюз і як він функціонує і яке його майбутнє. Існує багато міфів, викривленої інформації.

Часом і рішення ухвалюються в ЄС, які не завжди є позитивними для майбутнього Європи. Я б порадила і ЄС, і Україні, щоб розвивали демократичні структури, щоб громадяни ЄС мали впевненість і не боялися якихось змін, що, мовляв, знову буде швидше розширення ЄС – тепер за рахунок України. І про саму Україну її західні партнери в Європі мало знають.

А часто їхні знання є негативного плану. Тому треба поширювати корисну інформацію про Україну, а самій Україні треба перш за все виконувати європейські критерії, які потрібні для вступу до Євросоюзу колись. І також голосно розповідати про виконання цих критеріїв." - вважає Ружа Тун.

Проросійський режим ставлеників Іванішвілі успішно розбудовує диктатуру московського зразку: Парламент Грузії затвердив закон про "іноагентів" у другому читанні

четвер, 2 травень 2024, 6:15

Парламент Грузії в середу, 1 травня, ухвалив у другому читанні законопроєкт про прозорість іноземного впливу, або закон про "іноагентів", який спровокував масові протести. Про це повідомляє Эхо Кавказа. . За його словами, закон про "прозорість іноземн...

F-16 можуть з'явитись в українському небі вже наступного тижня: У Повітряних Силах ЗСУ зробили інтригуючу заяву

четвер, 2 травень 2024, 1:45

Наразі закінчуються останні приготування інфраструктури та заходів захисту дислокацій дорогоцінних для України літаків від повітряних ударів ворога. У Повітряних силах ЗСУ озвучили орієнтир, коли в Україні почнуть "працювати" західні винищувачі F-16 - ...