Дружба з РФ? Тільки зі своєї кишені: Парламент Молдови відмовився направити депутатів у Москву

​Депутати, якщо такі бажаючі знайдуться, можуть взяти участь у заході в столиці РФ, але за свій рахунок, однак представляти парламент країни вони не будуть.

Парламент Молдови. Ілюстрація:Європейська правда

Постійне бюро парламенту Молдови ухвалило рішення не відправляти депутатів на засідання молдавсько-російської міжпарламентської групи дружби у Москві і не виділяти на це грошей. Бажаючим відправитися в Москву депутатам запропоновано їхати за свій рахунок і без офіційного мандата від парламенту. Про це повідомляє Nеwsmaker, інформують Патріоти України.

У прес-службі парламенту роз'яснили, що рішення не відправляти депутатів на засідання в Москві і не виділяти на це грошей було прийнято на засіданні Постійного бюро більшістю голосів.

"Можлива участь деяких депутатів буде здійснюватися за свій рахунок, і вони не будуть представляти парламент Республіки Молдова", - уточнюється в повідомленні.

Перше за останні кілька років засідання молдовсько-російської міжпарламентської групи дружби намічено на 10-13 грудня в Москві. З молдовської сторони в групу дружби з Росією входять 56 депутатів, а очолює її лідер Партії соціалістів Зінаїда Гречана.

Президент Молдови Ігор Додон раніше заявив в ефірі ТБ, що багато депутатів, що входять до групи, хотіли б відправитися в Москву, але голова парламенту Андріан Канду заявив, що "ніхто нікуди не їде, і жодного лея на це не дамо". "Коли їхати в Румунію або кудись ще, всюди по всьому світу - можна за рахунок грошей молдовських платників податків, а в Росію - Демократична партія забороняє", - поскаржився Додон.

Відпрацювали влучно: Розвідники знищили техніку та польовий склад РФ на Запорізькому напрямку (відео)

четвер, 18 квітень 2024, 10:57

Українські розвідники знищили до десяти одиниць техніки та польовий склад російських військових. Такі результати ГУР показало лише за дві доби, передають Патріоти України. "Горять "УАЗи" і "КамАЗи", пікап з туреллю (турельна установка, - ред), бензовоз...

Бояться намірів Путіна: Країни Балтії будують укріплення на кордоні з Росією, - Financial Times

четвер, 18 квітень 2024, 10:50

Естонія значно зміцнить східний кордон НАТО з Росією. Сотні посилених бункерів буде побудовано як частину нової оборонної лінії для захисту країн Балтії - і, як наслідок, всього західного оборонного альянсу - від нападу Росії, передають Патріоти Україн...