Дружба з РФ вилазить боком: Пентагон взявся за розслідування фінансових угод Майкла Флінна

Контролюючий орган Міноборони США визначить, чи порушив колишній радник Трампа необхідну процедуру отримання фінансів від іноземних урядів і компаній.

Майкл Флінн. Фото:serfilatov - LiveJournal

Міністерство оборони США розпочало офіційне розслідування щодо отримання колишнім генералом, радником президента США Майклом Флінном великих грошових винагород від іноземних урядів і компаній, в тому числі з боку Росії. Про це повідомило в четвер американське центральне видання The Washington Post, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"Головна служба Пентагону з питань нагляду розпочала розслідування щодо отриманих грошей від іноземних груп колишнім радником (президента США – ред.) з питань національної безпеки і відставним генерал-лейтенантом Майклом Флінном», – повідомили члени Комітету з питань нагляду Палати представників США.

Контролюючий орган американського Міноборони визначить, чи порушив Флінн необхідну процедуру отримання фінансів від іноземних урядів і компаній. За діючим законодавством, відставні високопоставлені військові чини підпадають під заборону отримувати будь-які платежі або запозичення від іноземних держав за виключенням випадків, коли на це дається особливий дозвіл.

Як було встановлено раніше, Майкл Флінн отримав $45 тис. у 2015 році для участі в гала-заході російського пропагандистського телеканалу Russia Today, що повністю контролюється урядом Росії. Крім того, він працював в якості іноземного агента, що представляв інтереси Туреччини в компанії Inovo BV, яка восени минулого року перевела на рахунки заснованої Флінном групи Flynn Intel Group $530 тис.

Флінн був звільнений з посади радника президента з питань національної безпеки в лютому після того, як розкрились його неправдиві свідчення, в тому числі для віце-президента Майка Пенса, про характер зв’язків Флінна з послом Росії в Сполучених Штатах.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...