"Друзі Кремля" працюють: У Раді Європи запустили новий сценарій відміни санкцій

Приховані наміри керівництва Ради Європи про повернення Росії були розгадані депутатами і ініціатива вже зустріла жорсткий опір.

У Раді Європи хочуть скасувати санкції проти РФ? Ілюстрація: 112 Україна.

У Раді Європи підготували механізм, який дозволить скасувати санкції проти Росії і повернути російську делегацію в ПАРЄ. Про це йдеться в матеріалі ЄвроПравди «Битва за гроші і за Росію: в Раді Європи запустили новий сценарій відміни санкцій», передають Патріоти України.

Зокрема, мова йде про резолюції, співавтором якої є Мікеле Ніколетті, майбутній президент ПАРЄ, який обійме цю посаду в січні. У документі, голосування за який має відбутися в середу ввечері, містяться норми, здатні привести до скасування санкцій проти РФ.

«Документ пропонує ПАРЄ і Комітету міністрів Ради Європи (КМРЄ) «гармонізувати правила участі і представництва країн-членів в обох статутних органах». Це означає, що всі обмеження, накладені на росіян в ПАРЄ, повинні бути скасовані - тому що в КМРЄ санкцій проти РФ немає», - йдеться в статті.
При цьому іншого шляху гармонізації, тобто накладення на Росію санкцій КМРЄ, немає. Так, в останні кілька десятиліть Комітет міністрів не позбавляв права голосу жодну країну. У статті повідомляється, що приховані наміри керівництва РЄ про повернення Росії були розгадані депутатами і ініціатива вже зустріла жорсткий опір.

«Українська і кілька інших делегацій вже зареєстрували поправки, які видаляють з документа згадки про «гармонізацію» тощо. Хоча треба усвідомлювати, що прихильники повернення Росії зараз сильніші, ніж будь-коли за останні три роки», - йдеться в статті.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...