Друзі Путіна захоплюють Францію: Партія Марін Ле Пен перемогла на регіональних виборах

Ультраправі обійшли дві партії, які традиційно ділили владу в країні - республіканців на чолі з Ніколя Саркозі і Соцпартію, представником якої є президент Франсуа Олланд.

У першому турі регіональних виборів в неділю, 6 грудня, за Національний фронт проголосували близько 30% виборців, повідомляють Патріоти України з посиланням на «Нескучные новости». Крайні праві обійшли дві традиційні французькі партії - республіканців на чолі з Ніколя Саркозі і Соцпартію, представником якої є президент Франсуа Олланд - і набрали найбільше число голосів в шести регіонах. Про це свідчать дані екзитполів.

Список Нацфронту в північному регіоні Нор-Па-де-Кале - Пікардія набрав 43% голосів. Республіканці в цьому регіоні отримали 24%, Соцпартія - 18%, решта ліві партії - 10%.

"Це прекрасний результат, який ми приймаємо зі смиренням, усвідомлюючи складність ситуації і з глибоким почуттям відповідальності", - заявила Марін Ле Пен в штабі Нацфронту в місті Енен-Бомон на півночі Франції після оголошення попередніх даних виборів. Свою партію вона назвала "єдиним справжнім республіканським фронтом".

За даними екзитполів, в регіоні Прованс-Альпи-Лазурний берег за ультранаціоналістів на чолі з 26-річною Маріон Марешаль-Ле Пен проголосували 41,7% виборців, за республіканців - 24,5%, за соціалістів - близько 18%.

Нацфронт також вийшов на перше місце в регіонах Ельзас-Шампань-Арденни-Лотарингія, Південні Піренеї-Лангедок- Руссільон, Бургундія-Франш-Конте, Центр-Долина Луари.

Соціалісти і з союзники набирають найбільше голосів в регіоні Аквітанія-Лімузен-Пуату-Шарант, в Бретані і на Корсиці.

Республіканці і центристи, за попередніми даними, перемогли в столичному регіоні Іль-де-Франс, Нормандії, Землях Луари і в регіоні Овернь-Рона-Альпи.

За даними соціологічних інститутів, явка на цих виборах склала близько 50%, що на 3% більше, ніж на попередніх регіональних виборах в 2010 році.

Увечері в неділю Соцпартія проведе екстрене засідання, на якому буде вирішуватися питання про можливу відмову від боротьби у другому турі виборів в регіонах, де соціалісти посіли третє місце на користь партії Ніколя Саркозі, щоб таким чином перегородити дорогу Нацфронту.

У свою чергу глава республіканців Ніколя Саркозі заявив, що не згоден ні об'єднуватися з соціалістами, ні відмовлятися боротися в другому турі, зазначивши, що "почув і зрозумів глибоке розчарування французів".

Другий тур регіональних виборів пройде через тиждень, 13 грудня.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...